Kakukk-kóla

2012. április 14. 22:39 - reklamfogo

coca_cola.jpgTávollétemben is nyitott szemmel jártam és igyekeztem gyűjteni az anyagot a bloghoz, így akadt ez a kép is lencsevégre. Tulajdonképpen semmi kivetnivaló sincs benne, teljesen korrekt kép, bár kissé az ötvenes évek amerikai plakátjaira hajaz, amelyeken csupa egészséges és attraktív megjelenésű felnőtt és gyermek szerepelt, lehetőleg idilli körülmények között.

Ami ebben a hirdetésben zavar az tulajdonképpen éppen maga a reklámozott termék, vagyis a kóla. Számomra valahogy egyáltalán nem illik ebbe a miliőbe, sokkal inkább kakukktojásként lóg ki (micsoda pompás képzavar!). Az anyuka kezében a Coca Cola ugyanis nagyon mesterkéltnek és erőltetettnek tűnik a számomra.

A felirat is némileg zavarba ejt, a kijelentő mondatok matematikai képletbe helyezése azt sugallja, hogy valamiféle összefüggés van a jelzett dolgok között, pedig nincs. A kólásüvegek nyitva, a pohár megtöltve, miért is nem lehetne inni akár most? Az ismerősök között végzett gyors közvéleménykutatás azt az eredményt hozta, hogy ellentétben a sör, bor és whiskey fogyasztással, a kólaivásnak semmilyen közösségi élménye nincs.

Mindazonáltal a hirdetés valószínúleg eléri célját, a bejegyzés írás közben magam is megszomjaztam, és kifejezetten jólesne egy pohár kóla.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr884783239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása