Na ez mi ez?

2013. október 19. 20:53 - reklamfogo

comecodevida.jpgAttól, mert valami egyszerű, még lehet nagyszerű - ez a mondás jutott eszembe e hirdetés láttán. Persze be kell vallanom, hogy nem jöttem rá, mit reklámoz, amíg el nem olvastam a feliratot. Akkor viszont elemi erővel robbant az üzenet.

A képen látható jelenet alapján gondolhatunk egy gyermekbántalmazás elleni kampányplakátra, de rossz nyomon járnánk. A kislány ugyanis Piroska. A kéz pedig egy olvasóé. Igen, igen. Egy látássérült olvasóé. Ugyanis a szöveg azt mondja, hogy "They can read. They can imagine.", vagyis "El tudják olvasni. El tudják képzelni."

A hirdetés egy brazil szervezeté, amelyik Braille-írással készült könyveket gyűjt. Ezzel a roppant ötletes és képletes hirdetéssel kívánták felhívni a látók figyelmét arra, hogy az olvasás bizony nem csak számukra lehetséges, hanem a látássérülteknek is. Erre mondja az angol, hogy igazi "eye-opener", azaz felnyitja a szemünket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr145588598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása