A jó reklámhoz ennél több kell

2013. november 21. 13:32 - reklamfogo

Most, amikor milliók (milliárdok) röppennek marketing célokra, egyszerűen nem tudok elmenni a Magyar Posta két jelenlegi hirdetése mellett, akárhogy is igyekszem. Mindkettő nemrég jelent meg, de bár ne tette volna.

postamikulas2.jpgAz első a Télapós reklám, amely már tavaly sem volt cool, így idén sem az, ráadásul ötlethiányról és sprórolásról tanúskodik. Azon túl, hogy a postást fiatalabbra cserélték, semmit sem változtattak az egészen, ami siralmas. Még a Posta Pontok száma is pont ugyanannyi, ami nem valami dinamikusan fejlődő vállalatot mutat, bár ez nem tartozik ide szorosan, de ha kommunikálunk, akkor már figyeljünk az apróságokra is. "Ránk továbbra is számíthat", vagy "Idén is bízza ránk csomagjait"... hogy két hirtelen eszembe jutó szlogent mondjak, és bár ezek is elcsépeltek, de legalább nem ugyanazok! Egyébként a tavalyi bejegyzés megállapításai most is igazak.

postaszerencse2.jpgA másik reklám a Szerencselap. Ezt némi kreativitástól fűtve két részletben hozták be, egy sokat sejtető, de keveset mondó felvezetés után robbantottak. Azaz csak robbantottak volna, ha a reklámtervezői székbe értelmes felnőtt embert engedtek volna és nem egy kisiskolást. A bevezető reklámon egy a Posta marketingeseit meghazudtoló dizájn látszott, ami némi reményre adott okot, de mégsem sikerült megugrani a minimumot.

"A szerencséhez ennél több kell", hirdette az a reklám és méltán vártuk a tutit. Meg is jött, de jajj, ezen a plakáton is az áll, hogy ennél több kell. Ide valami más szöveg kellett volna, mondjuk, "A szerencséhez ez kell...", hogy nagyon ne erőltessem meg a szürkeállományomat. És akkor most a grafikai megjelenésről nem is teszek említést, mert még a végén per lesz belőle...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr545647837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása