Svájci kritika

2014. június 27. 16:59 - reklamfogo

svajc_svp.jpgA politika olyan, mint a levegő: itt van körülöttünk, ha akarjuk, ha nem. Éppen ezért a politikai hirdetések is itt vannak velünk. Hogy ne mindig csak kis hazánk terméséből válogassunk, következzen egy külföldi, egyenesen Svájcból, a lila tehenek és pontos órák országából.

A képen a nacionalista SVP (Svájci Néppárt) hirdetését láthatjuk, amely a bevándorlás korlátozására vonatkozó népszavazásra készült, gondolom látható, hogy melyik oldalt képviselve. Érdekesen ragadták meg a grafikai megvalósítást, hiszen Svájc másik híres állata a bárány. De csak a fehér, mert a fekete bárány csak bajt okoz, ergó kirúgandó. És hogy ki a fekete bárány? Amelyik nem fehér, ugye... A felirat "Sicherheit schaffen", valami olyasmit jelent, hogy "Növeljük a biztonságot", de ez csak Internetes tipp, mert Ich spreche nicht Deutsch, ha ez helyes.

Bár a hirdetés nyilvánvalóan rasszista felhangokat üt meg és eléggé kényes témát boncol, az SVP javára kell írni az ötletes megvalósítást és az él-elvevő grafikát, amellyel kvázi szalonképessé tette ezt a témát. Kicsit azt is bemutatva más politikai hirdetőknek, hogy lehet bizonyos nem kívánatos dolgokat, pártokat, intézkedéseket illetve személyeket érthetően, ugyanakkor "finoman" kreatívan támadni. Mondjuk a bohócos hirdetéseknél biztos ötletesebb...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr636434151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása