Ne (csak) lájkolj!

2014. július 30. 16:19 - reklamfogo

likenohelp.jpgVannak olyan dolgok, amelyek egyértelműek, ezért ha kimondjuk őket, nem okozunk vele meglepetést vagy felfordulást. Ilyen egyértelmű dolog például az, hogy a Facebook-on mindenfélét lehet lájkolni, de ennek az égegyadta világon semmilyen valós haszna vagy jelentősége sincs. Értem persze, egyfajta visszajelzés a posztolónak, de gyakorlatilag nincs kézzelfogható eredménye.

Így annak sincs semmilyen eredménye, ha a természeti katasztrófákkal sújtott emberekről készült fotókat, amelyek gyakran valamilyen anyagi vagy tárgyi segítséget kérnek az adott területen élőknek, lájkoljuk, valós segítség helyett. Ugye milyen egyértelmű? És ugye, hogy nem meglepő kijelentés?

Na most, ha az ilyen egyértelmű dolgokat vizualizáljuk, mint az itt látható hirdetésen is, akkor sokkal drámaibb hatást érhetünk el. A Crisis Relief nevű szervezet pont ezt a módszert alkalmazta, méghozzá elég ütősen. Azért természetesen ráírták a mondanivalójukat is: "Liking isn't helping. Be a volunteer. Change a life.", azaz "A lájkolás nem segítség. Légy önkéntes. Változtass meg egy életet."

A hirdetés ötletéért mindenképpen jogos a lájk, és remélem, hogy valóban hasznos segítséget kapnak a munkájukhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr406559917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása