Provokatív politika

2014. október 11. 12:22 - reklamfogo

cseh_janackova.jpgÉppen ezen a héten merengtem el azon, hogy mennyire érdektelen a hazai politikai plakátdizájn, üdítő kivételként hozva az MSZP friss plakátját. Persze akárcsak a szépségversenyeken, a királynő a versenyre benevezett hölgyekből lesz valaki, hiába mondjuk, hogy Csilla az egyetemről sokkal szebb nála, ha Csilla nem nevezett a versenyre.

Ez csak azért jutott eszembe, mert az MSZP plakátja ugyan kiemelkedik a hazai mezőnyből, de mindjárt a szomszédunkban, Csehországban, már erősen lemaradna a versenytársak láttán. Rögtön az első Laura Janácková prágai szexológus, aki az ANO párt színeiben indul a helyhatósági és szenátusi választásokon. A szlogen "Szerelem, szex, politika", Laura szerint nem véletlen, hisz összefüggés van a három között... talán hogy ezekben nincs barátság.

cseh_szocdem.jpgEgy másik jelöltállító a cseh szociál-demokrata párt, akik ezzel a (később visszavont) plakáttal indítottak. A szöveg itt kevésbé pikáns "Ne szégyelljen ránk, a kezdőkre szavazni." A közfelháborodás elsöpörte az utcákról ezt a kompozíciót, de azt hiszem beindította a párt körüli hírverést.

Szóval míg Magyarországon hódít a nagy arc a plakáton, addig a cseh riválisok nem szégyellik az egész testüket (persze ez érthető Laura esetében), illetve nem haboznak valóban figyelemfelkeltő és provokatív dizájnt használni. Persze a kérdés az, hogy egyáltalán szeretnénk-e politikailag tűzbe hozni, vagy jó nekünk az, ha alsóhangon büzsörög a közélet?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr356780179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása