Pro vagy apró?

2014. november 21. 12:10 - reklamfogo

keko_fish.jpgEgy érdekes hirdetés kerül most terítékre, amellyel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. De kezdjük az elején.

A Keko egy autófelszerelést, autós kiegészítőket gyártó vállalat, ezzel az infóval próbáljuk értelmezni a kompozíciót. A kis halra szerelt cápauszony ötlete kétségkívül impresszív és ötletes, ráadásul a grafika elsőrangú. Ugyanakkor az a kérdés merül fel, hogy mégis minek egy kis halnak ekkora uszony? Mert funkciója nincs, annyi bizonyos. 

A szlogen is érdekességet rejt: "Accessory is personality. Personality is respect.", vagyis a "Kiegészítők személyiséget adnak. A személyiség pedig tiszteletet." Nos, kétség kívül vannak presztízsértékei egyes márkáknak és tárgyaknak, de azért csínján kell bánni ezekkel, mert könnyen a gagyi vagy a sznob területen találhatjuk magunkat valami puccos dologgal és akkor nem felnéznek ránk, hanem lenéznek minket. 

Egyszóval a kép azt sugallja, hogy menő lehetsz egy jól kiválasztott kiegészítővel, ugyanakkor a képen ábrázolt helyzet nem ez, hanem inkább az az olvasata, hogy királynak hiszed magad egy ilyen értelmetlen vacaktól, amitől ráadásul úszni sem tudsz elég gyorsan, ha jön egy cápa. 

Végezetül a bal alsó sarokban látható és leginkább egy járókeret fogantyújára emlékeztető tárgyrészlet jelenlétét nem tudom sem logikus, sem emocionális érvekkel igazolni. Egyáltalán mi az?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr236920967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása