Jégkorszaki reklám

2014. december 17. 11:38 - reklamfogo

correios_brazilpost.jpgBár javában benne járunk a decemberben, hó még nem esett. De tudjuk, hogy ami késik, az nem múlik, szóval lesz még itt havazás! Addig is következzen egy téli hangulatú hirdetés, a nem épp téli időjárásáról nevezetes Brazíliából. A Correios, az állami postavállalat, érdekes, de ugyanakkor eléggé sztereotipikus és elavult módját választotta a szolgáltatásainak népszerűsítéséhez. 

Egy postai-szállítmányozó cég esetében - manapság - már elvárható, hogy a "bármit, bárhová" igénynek megfeleljen, úgyhogy ezzel nem fognak nagyon kiemelkedni a mezőnyből. A szlogen sem valami eredeti: "Deliveries to anywhere in the world", azaz "Szállítás bárhová a világon". Ha mondjuk "szállítás bárhová az Univerzumban" lenne, az már izgalmasabban hangzana és még akár igaz is lehetne (egyrészt senki nem küld csomagot az Androméda-ködbe, másrészt ha igen, akkor annak olyan ára lehet, amit úgy sem tud kifizetni).

A jégmezőn bandukoló rénszarvaskaraván hangulatos, különösen egy havat elég ritkán látó ország esetében, azonban nem nevezném nagyon ötletesnek. A vezető kezében lévő terelőrúd egyenesen a szlogenre és a céglogót viselő dobozra mutat, ez viszont ravasz megoldás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr586990561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása