Színes szégyenfolt

2015. február 10. 12:04 - reklamfogo

benetton_face.jpgA Benetton sohasem volt szégyenlős vagy különösebben a politikai korrektségre törekvő a hirdetéseiben, amint azt a most bemutatott reklám is ékesen bizonyítja. A szlogen, "United colors of Benetton", amit valahogy úgy lehetne fordítani, hogy a "Benetton egyesített színei", egy olyan Pandora szelence kulccsá vált az évek során, amely párszor már ráhozta a frászt a publikumra, és az ügyvédeket a Benettonra.

Első pillantásra talán fel sem tűnik, hogy ez a hirdetés mivel érdemelte ki a bírósági pert, de azért nem kell hosszasan magyarázni a dolgot. Persze érthető, hogy az angyal fehér, az ördögfióka fekete, de még egy kezdő jogvédő is azonnal felkapja a fejét erre az illusztrációra. Már megint a sötétbőrűek a rosszak és a fehérek a jók. Akárcsak a Jézus Krisztus Szupersztárban - érdekes, hogy Júdás szerepét épp egy fekete énekesre osztották.

Szóval akármennyire is ötletes a szlogen, azért nem árt az óvatosság a képi megjelenéssel, legalábbis ha a cég nem kíván jelentős összegeket büntetésként, és jogi csatározások költségeként kifizetni. Az ilyen ügyeket nyilván nagy média és közérdeklődés követi, ami akár forgalomnövelő is lehet a Benetton-nak, de vajon megéri-e?

Szólj hozzá!
Címkék: Divat Sajtó Print

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr337157891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása