Fény a lustáknak

2015. szeptember 08. 11:15 - reklamfogo

flashmatic1955.jpgIsmét elmerülünk a történelem bugyraiban, egészen 1956-ig visszasüllyedve, mert akkor készült ez a hirdetés, amely elsősorban magával a termékkel ragadott meg, és nem annyira a reklámmal.

A Zenith cég fantasztikus találmánya ez az ős-távirányító, amely fénysugárral működött, egyszerűen a (Zenith gyártmányú) készüléken lévő érzékelőkre kellett irányítani a fényt, és lehetett csatornát váltani, illetve ki- és bekapcsolni. Egy másik táv-funkció volt a hang elnémítása, ezt különösen a bosszantó reklámok lehalkítására ajánlják - úgy látszik ez már majd 60 évvel ezelőtt is probléma volt, és zavarta a nézőket (vajon miért nem történt azóta semmi?). Remek találmány, 1956-ban tényleg fantasztikus volt.

Maga a reklám kellemesen retró, ugyanakkor kiemelném a hölgy ruházatát, amely kissé merész szabású, de ilyen volt a kólamámorban fetrengő, tévénéző, nyugati nő, akiről elég ha annyit mondunk, nem volt elég fitt ahhoz, hogy foteljéből felkelve állítsa be a készüléket, mint tette azt egy stramm dolgozó nő. Ugye, elvtársak?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr447769614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása