Globális pizza

2015. október 05. 11:13 - reklamfogo

pizzalove.jpgA most terítékre kerülő reklám olyan, mint egy jó pizza: jó alapon számos ízletes feltét. Az első pillantásra nem túl tartalmas hirdetés ugyanis több ínyencséget is tartalmaz, fogjunk hozzá!

Az a vizuális megjelenésből is nyilvánvaló, hogy maga a reklám valamilyen pizzéria hirdetése, ám erre ráerősít a szlogen is: "Fight for the last slice", azaz "Küzdj az utolsó szeletért", ami egy pizza esetében nem rossz szöveg, utalva annak kiváló minőségére. Ám a hirdetés ennél bőségesebb.

Ami elsőnek feltűnhet, hogy a pizzás-doboz nem ám csak úgy zsíros, hanem a pacák a földgolyó egy részét ábrázolják, az Atlanti-óceánt, illetve Dél-Amerikát. A pizzaszelet ötletesen épp a brazil esőerdők helyét foglalja el, ami által a szlogen máris új dimenzióba kerül: harcolj az utolsó esőerdő szeletért.

Ha a jobb alsó sarokba nézünk, ott olvasható is, hogy a pizzás-doboz 100 százalékban újrahasznosított papírból készült. Az fölötte laza eleganciával elhelyezett szimbólum és szöveg (Pizza&Love) pedig a közismert béke-logó villantása, de ügyesen pizzásítva: az egyik "szelet" kilóg a körből. Az alig olvasható második szlogen is ezt a környezetvédő vonalat támogatja: "We make pizza, not global warming", vagyis "Mi pizzát csinálunk és nem globális felmelegedést", ami persze sántít, hiszen a kemencék nem csak direktben melegítenek, hanem valamivel fűteni is kell őket, mondjuk árammal, ami pedig erőműből érkezik, ahol pedig keményen égetnek valamit... persze lehet, hogy napelemes az egész cucc, és akkor komolyan beszélnek ezek a pizzás fiúk (és lányok)!

Akárhogyis, maga a hirdetés ötletes, üzenete is van, és ha ráadásul a pizza is jó, akkor tuti a siker.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr887893190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása