Cigimacsó

2016. február 03. 21:51 - reklamfogo

winston1985.jpgMost olvastam, hogy korhatárossá (18-as karika) szeretnék tenni azokat a filmeket, amelyekben dohányoznak a szereplők, úgyhogy mielőtt ezt az okos szabályt az internetre is kiterjesztik, következzen egy dohányos reklám az ilyen hirdetések hőskorából, 1985-ből. Nem, nem Marlboro, hanem a kevésbé ismert Winston, amely a felirat szerint egyébként "Amerika legjobbja", csak így szerényen, öles betűkkel.

Amikor rápillantottam erre a képre, egy dolog ragadta meg a tekintetem: mennyire nem illik a képbe, és a középső pasi szájába, a cigi. Most komolyan. Idilli, vadregényes táj, kemény fickó narancsban, bátor, sportos,egészséges... ja, mégsem, mert pöfékel. Ráadásul miért csak egy pasi dohányzik és a többi nem? Ő a legjobb vagy a többieknek esze is van? 

Érdekes megfigyelni azt is, hogy mennyire hasonló a kép hangulata és színvilága egy cowboyos Marlboro reklámhoz. Arról nem is beszélve, hogy a hirdetés tudatalatti üzenete is: szabadság, erő, vadság és férfiasság. De 1985 óta már tudjuk, hogy nem a cigi teszi a férfit... ugye?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr308358238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása