Hú! Svét!

2016. március 26. 20:14 - reklamfogo

easter-wishes.jpgItt a nyúl, a tojás, a locsolás, a sonka és a miegymás! A Reklámfogás blog is húsvéti menüvel készült, méghozzá nem is akármilyen fogásokkal, a maga nevében egyedi különlegességekkel. Itt van mindjárt az első hirdetés, a New Scientist magazintól, úgy kocka, ahogy az elvárható egy ilyen témájú laptól. A képen egy feltárt hasüregű nyúl látszik, az nem egyértelmű, hogy már halott vagy csak operálják, de kiszögezve ki van, annyi bizonyos. Talán egy kollekció darabja? Megannyi kérdés, válasz pedig nincs, mert a szöveget lefelejtették róla a kockák. Akárhogy is, gyereknek ne mutassuk, mert egy életre elmegy a kedve a Húsvéttól és a csokinyuszitól. Bár ha épp ez a célunk, akkor bátran hozakodjunk elő vele akármikor, különösen lefekvés előtt. (gonosz vigyor)

 

olmeca-pieta.jpgA másik hirdetés az Olmeca Tequila reklámja, amely Húsvétra tartalmaz egy bölcsességet: "Kérjük felelősséggel fogyasszon alkoholt Húsvétkor". (Nem, nem én tudok csehül, csak valaki lefordította.) Ezzel nem is lenne tulajdonképpen semmi probléma, sőt, milyen figyelmes egy alkoholgyártótól, hogy erre is gondol. Ám a kép... mert ugye ez nem más, mint Michelangelo Pieta nevű alkotásának modern feldolgozása, Mária ölében a keresztről éppen levett, halott Jézussal. Hogy ennek mi köze a Húsvéthoz, azt sejtem, de Jézus nem azért halt meg, mert elütötték vagy mert túlitta magát tequilával. Ez így minimum ízléstelenül hamis, maximum blaszfémia. Hogy ötletes-e? Nos,... nem rossz, nem rossz, de nem minden néz ki jól egy óriásplakáton/magazinban nyomtatásban, akkor sem, ha egy reklámguru-barlangban jónak találtatik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr228528402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása