Erre ráharaptam

2016. március 29. 07:06 - reklamfogo

Ha Volvo, akkor biztonság. Ha Volvo kamion, akkor Jean-Claude Van Damme. Persze könnyű reklámot csinálni egy világsztárral (egyébként nem), de mi van, ha a költségvetésünk kisebb? Vagy csak valami igazán ütőset szeretnénk, celebeknélkül? A Volvonak erre is van válasza, mégpedig egy szerintem igencsak eltalált marketingfilmmel.

Ha az egész nem filmtrükk, márpedig nincs okunk feltételezni, hogy az lenne, akkor  szerintem egy világbajnok marketingfilmet láthatunk itt a szemünk előtt. A Volvo kamion elnöke látható a képen, amint éppen többemelet magasságban prezentál, az új FMX kamion masszívságát illetően. Nyilván ezek után nem kunszt, de kíváncsi lennék egy magyar cégvezetőre, amint bevállal egy ilyen performanszot a terméke népszerűsítésére.

Már maga a látvány elviszi a promót a hátán, de a szövegre is érdemes odafigyelni. A bemutatkozás után így folytatja: "Azt tapasztaltam, hogy egy YouTube siker eléréséhez a film elején szükséges egy horog*. Itt van (mutatja fel azt a vasdarabot). Ez egy horog az új Volvo FMX kamionból. Öntöttvasból készül és 32 tonnát bír el. Ez sokkal több, mint amennyit most tart, úgyhogy nincs okod aggódni. Tulajdonképpen semmiért sem kell aggódnod, az új Volvo FMX a legrobusztusabb kamion, amit valaha készítettünk." 

Nos, ennyi a szöveg, és az egész alig 40 másodperc. Hogy sikeres-e? Két és fél év alatt 3 és fél millió megtekintés. Ha csak az egy százalékuk vett egy FMX-et, már megérte. 

*horog, angolul "hook" és átvitt értelemben használják annak kifejezésére is, hogy "figyelemfelkeltés, beetetés".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr238531958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása