Vékony szívás

2016. augusztus 24. 07:18 - reklamfogo

1967silviathin.jpgTudom, hogy udvariasságból nem szóltok, de a szívetek mélyén már alig vártátok, hogy ismét egy retró reklám kerüljön terítékre. Nos, kielégítem ezt a vágyat, ezzel az 1967-es cigaretta-reklámmal, a Silva Thins jóvoltából.

Fotográfiailag roppant érdekes és művészi a kompozíció, ügyes a játék a fénnyel és árnyékkal, legalábbis ami a baloldali nőalakot illeti. A napszemüveges férfiről ugyanez nem mondható el, ő szimplán úgy fest, mint egy biorobot. (Egyébként van még olyan, hogy valaki a dobozból szájjal veszi ki a cigarettát?) 

Elégedettségünk azonban némileg elhalványodik (hogy stílszerűen fogalmazzak), ha elolvassuk a szöveget: "Cigarettes are like women. The best ones are thin and rich." Ez magyarul úgy hangzik: "A cigaretta olyan mint a nő. A legjobbak vékonyak és gazdagok." Ööö... hát ez nézőpont kérdése. A biorobot fejű pasinknak talán igen, de másnak nem biztos. (Ebbe most nem mennék bele, de azért annyit hozzátennék, hogy a pap és a papné analógiáját figyelembe véve az egyéb kombinációk is nyerőek lehetnek, úgy mint karcsú és szegény, gazdag és teltkarcsú, esetleg molett és szegény.)

Az apróbetűs szöveg magyarázni próbálja a fenti kijelentést. Nem tolmácsolom, legyen elég annyi, hogy nem sikerül meggyőznie. Mindenesetre kiderül, hogy a vékony az finom (remélem nem kannibalizmusra történik felhívás) és azért gazdag, mert a gazdag az jobb. 

Nem analizálnám tovább a cigaretta és a nő közötti hasonlatot á la Silva Thins, mert messzire vezethet és ez nem egy lelkizős blog. Hogy mint hirdetés mennyire van rendben? Szerintem karcsú lett...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5011589690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása