Nézz ki úgy, mint egy francia

2016. szeptember 14. 07:24 - reklamfogo

lafrivole.jpgMeglehetősen sok reklámmal volt már dolgom, ám időről-időre akadnak olyanok, amelyek engem is gondolkodóba ejtenek. Mint például ez az orosz online ruhaüzlet hirdetés is (amelynek nincs köze a La Frivole divatbloghoz).

A képen egy érdekes pozitúrában álló hölgy látható, és ha valakinek (például nekem) nem ugrana be azonnal, mit is szeretne illusztrálni, akkor a szöveg némileg segít: "Create your own French look.", azaz "Teremtsd meg a saját francia kinézetedet." Ebből már gyerekjáték rájönni, hogy az Eiffel-tornyot próbálja bemutatni a póz. Az apróbetűs szöveg meg is mondja, hogy francia fehérneműre koncentráljak a képen és ne másra (mondjuk eléggé szembetűnő, úgyhogy ezzel nincs probléma).

Habár a kép ötletes, azt nem értem, hogy eszerint a francia megjelenés a bugyiban ölt testet? Ha egy eredeti francia franciabugyit vesz fel valaki, attól máris francia kinézete lesz? És ha igen, akkor erről vajon hányan fognak tudni meggyőződni? Ebből a szempontból egy francia kabát vagy egy szoknya nyilván szélesebb körben hirdetné divatosságomat. Ráadásul maga az alsónemű nem is elég, de ebbe a pózba be is kell állnom, hogy rávezessem azt a néhány nézőt, arra hogy ez francia bugyi? Nem lenne egyszerűbb megmondani nekik? 

Természetesen tudom, hogy mindez puszta kötözködés, de csak illusztrálni szerettem volna, hogy ha valaki (talán azért, mert túl sok reklámot fogyaszt) picit jobban szemügyre veszi az elétálalt alkotásokat, akkor bizony felvetődnek benne kérdések a hirdetés miértje, mikéntje és az ezt most hogyanja kapcsán. 

Egyénként lehet, hogy nem is a bugyi a lényeg, hanem a farmer, mert az is beletartozik az árukészletbe a szöveg szerint (lingerie and apparel, azaz fehérnemű és ruházat/öltözet). Akkor viszont az egészet visszavonom, de megjegyzem, hogy ebben a pozícióban baromi rondán áll a csajnak.

Szólj hozzá!
Címkék: Divat Sajtó Print

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr1611702769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása