Fehér fogak hatvan fölött

2016. szeptember 30. 07:02 - reklamfogo

Történelmi pillanat a blogon, íme az első (és remélem nem utolsó) retró reklámfilm, a Pepsodent jóvoltából, az ötvenes évekből. Rajzolva, ahogy azt kell:

Vidám zene, vicces figurák és az ének szövege csakis a fogkrémről szól. A refrén például ez: "You'll wonder where the yellow went, when you brush your teeth with Pepsodent.", azaz "Tűnődsz a sárga hova megy, ha a fogad Pepsodenttel mosod meg". (Azért érzitek a rímet, ugye?) A nőalakról, Suzy Q-ról, nekem a Frédi és Béni Irmája jut eszembe, de ez csak gyermekkori déja vu. A férfialak mókás, különösen a csokornyakkendő forgatás, de azt nem nagyon értem, miért rángatózik a füle? (Az angol ugyanis nem fülig szerelmes, hanem 'head over heels'.)

Azért már itt is megjelenik egy kis vakítás: az I.M.P. formula, amiről nem derül ki, mi is az pontosan. Az I talán az irium, amit később említenek. (A Wiki egyébként megadja a választ, ha valakit mélyebben érdekel ez a kémiai probléma.) Maga a reklám ugyanakkor egész pöpec lett, jól használják például a szürke ötven árnyalatát is (szó szerint). A zene nem annyira fülbemászó, mint a mai dallamok, de mégiscsak eltelt azóta 60+ év. Mindenesetre érdekes ezt a hirdetést összevetni a mai fogkrémreklámokkal..., de ne ezekkel.

És természetesen az sem lebecsülendő, hogy a Pepsodent még mindig a polcokon van!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3811751891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása