Kicsavart ötlet

2016. október 03. 11:20 - reklamfogo

eurostarlondon.jpgAz utazás szerintem hálás téma reklámozás szempontjából, különösen ha távoli, egzotikus célokat kell hirdetni. Természetesen nem mindig ilyen optimális a helyzet, van amikor közeli és viszonylag hétköznapi desztinációkat kell promótálni. Például egy nyugat-európai nagyváros lakójának Londont. Az Eurostar vasúttársaság Párizsból, Amszerdamból és Brüsszelből indít járatokat az angol fővárosba. Nem nagy durranás.

Talán ezért is gondolták úgy, hogy valami vicces, könnyed és érdekes reklámmal próbálják megoldani a helyzetet. Céljuk a London oda-vissza bemutatása, nos, ezt sikerült letenniük az asztalra. Az első problémám maga a képi megjelenés. Értem én a szimbolikát: oda-vissza, ezért ez a kitekeredett nőszemély. Nem állítom, hogy rettenetes, de hogy nem szemgyönyörködtető, annyi biztos. Külön kiemelném a kéztartást és az idióta vigyort. Ha működik az azonosulás (márpedig általában működik), akkor a vonatozást igénybevevő hölgyek magukat látják a bemutatott modellben, és... nos, valószínű elborzadnak. Nem akarok ilyen lenni - gondolhatják magukban.

A másik momentum a Harrods táska. Miért pont az? Szponzorálta a hirdetést vagy a vasúttársaságot? Vagy az Eurostar ezzel pozícionálja magát? A Harrods értékes márka, mi is azok vagyunk? A 80 eurós retúrjegy azért nem olyan elit (bár ha 80 eurótól szól az ajánlat, mondjuk 800 euróig, akkor más a helyzet). 

Végül a reklám azt sugallja, hogy egy egynapos londoni utazás egy nőnek arról szól, hogy shoppingol. Nem állítom, hogy ilyen nincs, de hogy akkora sztereotíp előítélet, mint ide London, az tuti.

Szólj hozzá!
Címkék: Utazás Sajtó Print

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr8911762533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása