Szuperostoba

2016. október 05. 06:44 - reklamfogo

Reklámot készíteni nem könnyű. Jó reklámot pedig még ennél is nehezebb. Természetesen ez keveseknek szegi kedvét, és rengetegen meg vannak győződve róla, hogy nekik sikerülni fog az, ami sokaknak nem jött össze. De az élet nem habos torta, sőt még csak nem is tortás hab. 

vwszuper.jpg

Ez jutott eszembe a Volkswagen itt látható plakátjáról. A szupermunkásról. Aki nem lesz beteg, nem megy nyaralni vagy táppénzre. Értem. Csak egyetlen kérdésem lenne: magától megy az autó vagy azért vezeti valaki?

Gondolom nem kell továbbspilázni, de azért lépjünk még egyet (kettőt). Ha mégiscsak kell sofőr, akkor ő nem megy nyaralni, betegszabira, táppénzre? Miért nem? Kipakolni és bepakolni ki fog? Azt ezt is elintézi a szupermunkás? Továbbá (ha már költségekről is szól a reklám) Transporterünk benzint sem fogyaszt? Vagy ebbe a típusba ingyen adják? Nem kell szervízelni sem? (Ezt a marketingszlogent még érteném, ám nyilván ez sem igaz.) Egy autó, csak egy autó. Lehet olcsó, gyors, teherbíró, szép, modern, sőt manapság akár "okos" is. De ember nélkül még egyik sem működik (legalábbis megbízhatóan és jól).

Az már csak hab a tortán (lásd a bevezetőben említett habos torta), hogy a Volkswagen szerint tehát a jó munkaerő nem megy szabadságra, táppénzre és sosem beteg. Szerintem akkor álljanak át robotok alkalmazására. Még az is lehet, hogy azok jobb reklámokat készítenének...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4611766871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása