Hogy szeretném?

2016. november 03. 06:41 - reklamfogo

mpl_hely.jpgBizonyára vannak olyanok a blog olvasói között, akik azt gondolják, én egy kákán is csomót kereső ember vagyok, amolyan "akinek semmi sem jó". Elismerem, hogy a legtöbb billentyűzetre vett hirdetésben a gyengeséget keresem, de ez nem a jellememből fakad, hanem a blog küldetéséből (hogy használjak valami manapság menő kifejezést). Bár rettenetesen kis hal vagyok egy hatalmas nagy tengerben, jó lenne, ha akárcsak egy ici-picit is hozzájárulhatnék, hogy jobb hirdetések készüljenek kis hazánkban.

Ez a bevezető ahhoz kellett, hogy megint kötekedjek, de csakis jobbító szándékkal... becs' szó. Azt a bizonyos csomót most a Magyar Posta egyik plakátján keresem, amely azt hirdeti, hogy "Csomag, ahogy szeretnéd", mert hogy "Több mint 3000 átvételi ponton"... vehetem át/adhatom fel a postai küldeményeimet (gondolom). Pár apróság.

Először nézzük az érvelést. A 3000 átvételi pont nyilvánvalóan országosan értendő, ám az én beszűkült életemben nagyjából egy tucatnyi hely jöhet számításba ilyen jellegű aktivitásra, úgyhogy a maradék 2988 számomra tökéletesen érdektelen. Valószínűleg egy debreceni lakos sem tud őszintén örülni egy kaposvári átvételi pontnak, és gondolom ez az apátia kölcsönös. Továbbá sajnos a 3000 súlyát nem tudom kellőképpen értékelni, fogalmam sincs, hogy ez sok, vagy kevés. (Mindenesetre a KSH adatai szerint az országban 3155 település van, vagyis statisztikailag a 3000 azt jelenti, van olyan település, ahol nincs átvételi pont. Pedig hogy szeretnék...)

Másodszor lássuk a képet. Érdekelne például, hogy miért egy telekinetikus Jedi erővel megáldott nő pózol a képen? Nem vagyok biztos benne, hogy egyátalán szükséges ehhez az üzenethez egy emberi alak, ám ha mégis, talán nem ő a legjobb választás. Ennél még a Transformers robot is izgalmasabb volt, bár annak is nagyjából annyi köze van a postai szolgáltatásokhoz, mint a hölgynek nyári ruhában. Azután a képen szereplő átvételi pont jező pirospontok is érdekesek... szinte minden sarkon van egy ilyen. Ha például minden városban csak 9 átvételi pont van (ami, valljuk be, nem sok és messze elmarad a képen illusztrált helyzettől is), akkor a 3155 településből 2809 településre egyetlen egy sem maradna (KSH: hazánkban 346 város van).

Végül, amiért az egész poszt született, a szövegezés. Ha a hirdetés az átvételi pontokat emeli ki, akkor a szlogen nem "ahogy szeretnéd", hanem inkább "ahol szeretnéd" kellene legyen, nem?

Most lehet engem megkövezni...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9211924699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása