Tényleg bírtam

2016. december 05. 07:01 - reklamfogo

December 5. lévén már igazán készülődik a Télapó, holnap bevetésre indul. Aki szerint ez túlzás, és csak egy könnyű téli szánkózásról van szó, annak figyelmébe ajánlom az alábbi Actimel reklámfilmet.

Ez itt kérem egy hamisítatlan katonai kiképzés, amelyet kedves öreg fiatal Télapunk csakis Actimellel bír végigcsinálni. Ötletes kis film, teljesen más megvilágításba helyezi a Mikulásról eddig alkotott elképzeléseinket, bár számomra a legnagyobb sokkot az jelentette, hogy akkor ezek szerint nem csak 1 Télapó létezik? Gyerekeknek ne mutassuk meg, mert inkább ijesztőnek fogják találni a felkészülést vezető őrmestert, és strapásnak az ajándékosztást. Ugyanakkor biztos kipucolják a cipőt és kitesznek tejet meg sütit, mert ha egy ilyen felkészítést kapott Télapó megharagszik, akkor kő kövön nem marad a kéményben (ablaküvegről nem is szólva).

Érdekes a film felbontása is, mintha egy mobiltelefonnal készült volna, álló helyzetben. Formabontó, de jó. Ugyanakkor kicsit kakukktojás, hogy a filmet ugyan előírásszerűen szinkronizálták és feliratozták, ám a naptáron megmaradtak az angol feliratok - oké, hogy világnyelv, de erre általában oda szoktak figyelni.

Egyébként már készültem az Actimelbe belekóstolni, korábbi farmeres és tanárnős reklámuk is tervbe lett véve, csak eddig nem volt erőm hozzá. A tanárnőset hagyjuk, mert a magyar oktatási helyzetet egy picit testközelből ismerve inkább tűnik röhejesnek, mint ötletesnek, viszont a gazda kitett magáért.

Ezt az alkotást szívesen ajánlom mindenkinek, aki abban töri a fejét, hogy maga is reklámfilmet forgat. Mert valahogy így kell kinéznie a mai trendeknek megfelelő filmnek: a termék az elején jelenik meg, hogy tudjuk miről van szó, a zene bulisan dinamikus, a képek humorosak és mégis hihetőek, szöveg nincs (még bifidusz latinusz sem), csak a felrobbanó fináléra tartogatott szlogen. Persze tudom, hogy nem mindent lehet ezen a módon hirdetni, de azért érdemes kilesni belőle pár ötletet.

Mondjuk azt senki nem hiszi el, hogy egy kis doboz Actimeltől farmerünk így fog pörögni egész nap, még az eddigi csúcstartó, a Győri Keksz/Belvita Jó reggelt keksze is csak egy délelőttöt mert beígérni. Ám lehet, hogy az Actimel ennyivel jobb, ki tudja?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4812017543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása