Csokicsoda

2016. december 14. 07:14 - reklamfogo

Megállíthatatlanul közeleg a karácsony és az újév, eljött a céges karácsonyi partik ideje is. Ezt a vonalat ragadta meg a Tibi csokoládé, jelenleg is futó reklámfilmjében. Mielőtt belémennék, szeretném leszögezni, hogy az utóbbi idők egyik legjobb reklámjával állunk (ülünk, fekszünk stb.) szemben!

Szóval a Tibi koncepciójában könyvelőéknél karácsonyi céges buli pörög, megehetősen visszafogottan, hiszen senki nem táncol az asztalon, ruhák a helyükön és minden berendezési tárgy (köztük az üvegfal is) teljesen ép. Két figura lóg ki a hangulatból: egy magányosan ácsorgó szomorúszűz kisasszony, és a legújabb munkatárs (aki szemmel láthatóan még nem alkalmazkodott a céges dress code-hoz). Az ötlet pazar, még akkor is, ha nem teljesen érthető, hogy a hölgy miért is tartja a háromlépést mindenkitől, holott erre megjelenése egyáltalán nem szolgáltat okot...

"Most jön az a rész, amikor össze kéne szedned magad, igaz?" kérdi a narrátor a félénken pislogó pasas láttán. "Próbáld az új Tibit. Az majd segít." Erre főhősünk beleharap egy jókora tábla csokiba, amely eddig a farzsebében vagy talán a zakója belső zsebében, esetleg a "ne akard tudni, hogy hol volt" helyen lapult. És tényleg, a csoki felturbózza bátorságát, amellyel, ha nem is szívtipró stílussal, de mindenképpen bepróbálkozik a faszűznél. És itt szeretnék rámutatni, hogy a Tibi csoki ezzel elérte kimondott célját, emberünk igenis összeszedte magát!

Erre tromfol rá a narrátor: "He, he... hát nem." He, he... hát de! Segített! Ja, hogy a dolog megakadt azon, hogy drága kartársnője inkább támasztja tovább a falat, minthogy pár semleges mondattal udvariasan elcsevegne a kollégával? Ez nem a Tibi hibája! És ezt nem is ígérte! Mint mondtam, maga a reklám tényleg kiválóra sikeredett, de a szövegíró azért nekifuthatott volna mégegyszer a szituációnak.

"Tibi. Csodákra nem képes, de hé, nagyon-nagyon finom." zárja a szpotot a narrátor. Tényleg finom lett a reklámfogás, csak a szövegnek volt egy pici mellékíze. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr6612045041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása