Őrület bőrkötésben

2016. december 19. 07:17 - reklamfogo

invegaskin.gifA látszat néha csal. Ez a tömör igazság jutott eszembe erről a hirdetésről, amelyet első pillantásra egy kozmetikai termék reklámjának véltem. De nagyot tévedtem, mivel ez egy... gyógyszerreklám. Igen, nem az a hagyományos fajta, hanem valami teljesen más.

Ha valaki úgy vélné, bizonyára valami bőrrel vagy általánosságban a szépséggel, fiatalsággal, esetleg a fittséggel áll kapcsolatban a hirdetés, az szintén a sötétben tapogatózna. "For the person within", mondja a szlogen, azaz "A belső embernek", vagy talán helyesebb lenne úgy fordítani, hogy "A belső személynek", mivel az Invega tabletta a skizofrénia kezelésére szolgál. 

Az, hogy vizuálisan megdolgoztak vele, kétségtelen. A látvány annyira élethűre sikeredett, hogy egy sci-fiben FX-nek is beválna. Ennek ellenére nem teljesen értem az üzenetet. Az odáig rendben van, hogy a skizofrénia hasadásos elmezavar, ezt tökéletesen bemutatja a kép, ám az már nem egyértelmű, hogy most akkor a belső ember a jó, a külső a beteg? Miképpen hat a gyógyszer? Vagy akkor most mi van? Kicsit szarkasztikusan azt is mondhatnám: ebbe bele lehet őrülni. És akkor talán nekem is Invega kellene... lehet, hogy a reklám titkolt célja épp a gyógyszer fogyasztásának növelése? Nem, nem... ez már (majdnem) skizofrén!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr6012055601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása