A nagy párbaj... Audi változat

2017. január 03. 07:16 - reklamfogo

Kezdjük az évet erősen és dinamikusan. Mondjuk egy Audival. Sajnos nem arról van szó, hogy új autót vettem, hanem "csak" egy reklámfilmről. Ám nem akármilyenről, egy mértékadó külföldi reklámblog szerint a 2016-os év második legjobb hirdetését láthatjuk most. Címe: A párbaj.

Láthatóan nem sajnálták bele az anyagot és az energiát, ráadásul egy rövidebb akciófilm költségvetésével dolgozhattak az amerikai fiúk és lányok (mert a reklám Amerikában készült), emellett a kreatív igazgatónak az a bombasztikus ötlete támadt, hogy (majdnem) az egész film peregjen visszafelé. Ilyen még nem volt, és az eredmény rettenetesen látványosra sikeredett... 

Ha hozzám hasonlóan kíváncsi vagy, milyen lehet a klip "normálisan", akkor itt láthatod:

Nagyon érdekes, és természetesen abszolút trendi, hogy a reklám mennyire nem magáról az autóról szól: a 91 másodpercből talán 6-8 mutatja az Audi-t, a többi akció. Mert ugyen nem terméket veszünk, hanem érzést. És akinek tetszik ez a látvány, hangulat, illetve a fíling, no és természetesen megengedheti magának a többmilliós vételárat, az bizonyára szívesen vesz egy ilyen autót (nálam is csak ez utóbbi az akadály).

Azért ha benézünk egy picit a sztori mögé, és freudi állhatatossággal leásunk a felszínes mondanivaló alá, akkor ott szembetaláljuk magunkat egy adag malíciával is: kinek az Audi, kinek pedig a harc a pár perces vezetést lehetővé tevő parkolójegyért. Ja, ez már az osztályharc 2.0, amikor többé nem az osztályok harcolnak egymással, hanem az osztály tagjai.

Amúgy a feliratokkal sem vagyok túlságosan elégedett: "Beautiful things are worth fighting for. Choose the next driver wisely.", azaz "A gyönyörű dolgokért megéri harcolni. A következő sofőrt bölcsen válaszd ki." Az eleje rendben van, de mi ez a sofőrválasztásos dolog? 

Összességében azonban nagyot robbantott az Audi, mind látványban, mind technikában. Lássuk, felveszi-e valaki a kesztyűt, és maga is előrukkol hasonlóval. Kezdődjék a párbaj!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4012091453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása