Reklámelnökség

2017. január 20. 06:57 - reklamfogo

trumpad.jpgMa beiktatják az Egyesült Államok 45. elnökét, Donald J. Trump-ot. Mivel az üzleti és szórakoztatóipari világból jött, ne csodálkozzunk, hogy kötődnek hozzá reklámok is bőségesen. Ha mégis szeretnénk ámulni, akkor leginkább azon lepődjünk meg, hogy pontosan miket is reklámozott az elnök úr. Íme egy kis csokor belőlük!

 

trumpmumbai.jpgMint tudjuk, Trump először az ingatlanbizniszben lett érdekelt, kezdjük ezekkel. Ez az impozáns épület nem egyéb, mint a Trump Torony az indiai Mumbai-ban. Színarany borítású, akárcsak a többi. A szöveg szerint a három hét alatt elkelt a benne lévő lakások fele, és itt az utolsó pillanat árengedménnyel vásárolni a fennmaradó lakrészekből. A lakók nemcsak egy hatalmas privát parkot, lenyűgöző kilátást az Arab-tengerre, olasz csempés padlózatot, német konyhaberendezést kapnak, hanem rendelkezésükre áll egy magánrepülőgép is. "I never miss a golden opportunity. Neither should you.", azaz "Én sosem hagyok ki egy remek lehetőséget. Önnek sem kellene." bíztat bennünket a tulajdonos. Még van lehetőségünk nekünk is, lévén a torony építés alatt áll, várhatóan 2018-ra készül el.

  

trumphotel1.jpgA szállodaiparban sem ismeretlen Trump neve, több szállodája is van, New Yorkban, Chicagóban, Las Vegasban, Hawaiion, Kanadában stb. Itt látható a new yorki hotel hirdetése, előtérben James Bondal, vagy legalábbis egy nagyon hasonló figurával. Gondolom nem árt, ha valaki mögött az angol királyság vagyona áll, ha itt akar szobát kivenni. "Live the life", vagyis "Éld az életet" mondja az alsó szlogen, nos, ez a pasi nyilván pontosan ezt teszi. De a legjobban mégis a főszlogen szól: "Whoever said less is more, never had more.", azaz "Akárki is mondta, hogy a kevesebb több, annak soha nem is volt többje." Ez azért elég komoly, azt hiszem hasonló értelmű kijelentést tett korábban egy magyar politikus is - ez is mutatja, hogy Trump esetében a politikusi pálya predesztinálva volt.

 

trumphotel2.jpgA kanadai szálloda hirdetése borzasztóan hasonló képi elemekkel operál, úgy látszik, ez a dizájn nagyon bejött a megrendelőnek (vajh' miért, ugye?). A szöveg itt is szókimondó: "(A Trump Hotel) egy olyan hely, amiről a legtöbben csak álmodják, hogy ott lakhatnak." És persze mindez exkluzívan csak neked... illetve azoknak, akik szintén megengedhetik maguknak. 

 

 

 

trumpwind.jpgTrump természetesen nem csak szállodákkal foglalkozik, van például golfpályája is, Skóciában. Senkit ne tévesszen meg az itt látható reklám: ez nem a pálya hirdetése. Az az apropója, hogy Skócia szélturbinákat szeretett volna építeni a golfklub közelében, amely érthető módon belerondított volna a miiliárdos kilátásába, ezért ellenkampányba kezdett. "Alex Salmond 8750 ilyen szörnyet akar építeni - gondoljon bele! Csatlakozzon hozzánk, és védjük meg a skót tájat és tengerpartot." Tulajdonképpen érthető a reakció és akár üdvözlendő is lenne a kezdeményezés, ám kiderült, ezek a szélturbinák 1987-ben épültek Hawaii-n, és 2006-ban kiselejtezték őket. A hirdetés 2012-ben került a skót lapokba, vagyis egyértelműen manipulatív céllal használták a lestrapált tornyok képét.

 

trumpschool.jpgEz a hirdetés 2010-ben jelent meg Kanadában, és egy ingyenes ingatlanbefektetési tanfolyamot kínált: "Tanuljon az ingatlan mestertől" felirattal. Az apróbetű szerint azonban nem maga a Mester fog tanítani, hanem a munkatársai. Mindazonáltal nem felejtették el tudatni velünk, hogy Trump "az egyik legsikeresebb, és legjobban csodált ingatlanbefektető a világon". Ami egyébként színtiszta igazság, akárcsak a Trump Tornyok burkolata.

 

 Trump ezen kívül reklámfilmekben is felbukkant, íme egy egyveleg ezekből:

Van köztük pizza, hamburger, Oreo keksz, ruházat, ágymatrac, társasjáték (Trump Monopoly-klón), diétás kóla, bankkártya és üzletház reklám. Szerény véleményem szerint van néhány egész eredeti is, például a Macy's cipő-eladója vagy a VISA kártya reklámja. Az egyik pizzás filmben a felesége, Ivana Trump, is feltűnik, és megtudjuk, hogy egészen azidáig rossz végéről kezdtük enni a pizzát, mert a sajttal töltött oldalról kellene kezdeni! De azt is érdeklődve hallgathatjuk, hogy "Napóleon, Nagy Sándor és Donald Trump egy anyagból készültek, mégpedig egy igen-igen nagy anyagból." Huh, hát önbizalomban nem volt hiánya már akkor sem!

Végül egy olyan hirdetés, amely nem Trump-tól ered, de vele kapcsolatos. Dániában bukkantak fel ezek a furcsa buszreklámok, amelyeket az ottani szocialista párt alkotott, hogy a Koppenhágában élő nagyjából 9 ezer amerikai állampolgárt a Trump elleni voksolásra ösztönözze. Az eredmények ismeretében teljesen feleslegesen, ám annál humorosabban.

trumpbus1.jpg

trumpbus2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5912139045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása