Retrostobaság

2017. február 03. 07:19 - reklamfogo

gas-magic-instant-hot-water-scalded-baby-vintage-creepy-kids-ads.jpgVolt már szó a blogon (és még lesz is) olyan hirdetésekről, amelyek láttán az emberből felszakad Besenyő Pista bá... normááális? jajszava. Fogyás pirulával, hatalmas izmok mozgás nélkül, nyelvtanulás két nap alatt... hogy csak pár mindennapi példát említsek. Ám ha valaki azt gondolná, hogy ezek valamiféle modern ostobaságok, akkor tévedne. Bizony dédpapáink és dédmamáink sem mentek a szomszédba, ha blődségekről volt szó. Íme!


thinner.jpgMár az 1920-as években is szerettek volna könnyen és gyorsan lefogyni az emberek, nem csoda, hogy több ajánlat is volt a számukra: fogyasztó fürdősó, illetve fogyasztó szappan. A fürdősó a kellemes pancsolás közben a pórusokon át behatol a szövetekbe, lebontja a zsírt, majd a újfent a pórusokon keresztül a kádvízbe távozik. Emellett természetesen kellemes illatot kölcsönöz bőrünknek és természetesen aprópénzbe kerül. Akárcsak a szappan, amelynek a sóval szemben az a nagy előnye, hogy csak ott fogyaszt, ahol használjuk, vagyis ha például a pocakunkkal, vagy a tokánkkal, esetleg a mellünkkel vagyunk elégedetlenek, akkor csak ott kell szappanoznunk. Ráadásul nemcsak a testsúlyunkat csökkenti, hanem megfiatalít. "Meglepő eredmények"-et ígér, nos, ezt elhiszem.

 

hairychest.jpgKedves férfiak! Potom tíz dollárért (pénzvisszafizetési garanciával) megtudhatják a szőrős mellkas titkát, azaz miképpen lehet pszichokinetikus energiákkal a képen látható macsó felsőtestet létrehozni. Bár nem tartom magam csekély képzelőerővel megáldott embernek, azt elképzelni sem tudom, hogy miként növeszthetne valaki mellkas-szőrzetet a gondolatai erejével, de ez legyen a feltaláló titka. Aki egyébként némileg óvatos, mert nem garantálja a sikert.

 

hypnotism.jpgHa már szóba került a gondolat mágikus ereje, akkor következzen a tekintet mágikus ereje: a hipnózis. Ez a hirdetés egy tanfolyamot(?) ajánl, amely során megtanulhatjuk, miként tudjuk az emberek akaratát a saját kedvünkre befolyásolni, legyen szó a félelem vagy az aggódás megszüntetéséről, vagy az ellenállás letöréséről. Gondolom ez utóbbit illusztrálja a kép is... Öt nap ingyenes próbát ajánl a hirdető, ám nem teljesen értem az ajánlatot. Hiszen ha képes az embereket könnyedén befolyásolni, akkor miért ezzel a módszerrel kíván meggazdagodni, ahelyett, hogy besétálna egy bankba és elhozná az összes pénzt egy kis hipnózissal? 

 

xrayspec.jpgDe van itt egy másik szemrevaló reklám is: a röntgenszemüveg! Egyik példa a használatra, hogy megnézhetjük saját kézcsontjainkat (hasznos, ha nincs a közelben kórház), ám a szöveg ennél többet is ajánl. Megnézhetjük, hogy barátaink (idegeneknél nem működik?) ruhája alatt valóban az ő teste van-e. Ezt sem értem, mert ha röntgen, akkor maximum a csontvázukat láthatjuk, és nem a testüket. Az illusztráció is egy teljesen más irányú alkalmazást sejtet, de a férfiak nagy fájdalmára ez sem működik így. A röntgen nem lemezteleníti a csinos hölgyeket, hanem a nem túl izgalas csontvázukat fogja megmutatni.

 

partydoll.jpgVégül egy igazi specialitás: guminő, azaz bulibaba. "Ő" minden buli lelke, 165 centiméter magas, az kor ideáljának megfelelő 60-40-60 méretekkel rendelkezik, és gyorsan felfújható. Ezernyi lehetőséget kínál az irodában(!), tengerparton vagy uszodában, bulikon, felvonulásokon, kiállításokon és még ki tudja hol... ugye. Mindössze 69,95 dollár, plusz 10 dollárért műanyag állványt is kaphattunk hozzá. Ezekszerint a buli lelke nem tud megállni a saját lábán...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3612177660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása