Tiszta főnyeremény

2017. február 10. 07:18 - reklamfogo

winaman.jpgPárosan szép az élet ezért semmi különös sincs abban, hogy a férfiak feleséget, a nők pedig férjet szeretnének. Ez a dolgok rendje. Sokféle módon lehet párt találni, vannak hagyományos és unortodox, gyakori és ritka módszerek. Leginkább az extrém és a fehér holló gyakoriságú kategóriába tartozik az, amit az itt látható két hirdetés ajánl: nyerj magadnak férjet/feleséget!

"Win a man!", vagyis "Nyerj egy férfit!" mondja ez a korosabb reklám, amely arra bátorítja a nőket, hogy tálaljanak fel a kiválasztott férfinak sajtot, mivel a sajttól remekül fogják érezni magukat a pasik, és eme apró trükkel egyben a szívükhoz vezető út is feltárul. "Cheese is manfood!" szögezi le a hirdetés, azaz "A sajt férfiétel!". Persze tudjuk, hogy a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út, de hogy épp sajtot kell tálalni, az újdonság. Arról nem is szólva, hogy a reklám alapból megfelezi a sajtfogyasztók táborát, és mintegy kirekeszti eme varázslatos étel élvezetéből a nőket. 

winabride.jpg"Win a Russian Bride with Stil Vodka" mondja a másik oldalnak szóló hirdetés, vagyis "Nyerj egy orosz feleséget a Stil Vodkával". Rögtön láthatjuk is, miért lenne ideális éppen egy orosz ara: dolgos és szerény. Azt gondolom, ezt a reklámot sem nők tervezték vagy hagyták jóvá, és én kérek elnézést az ötletgazdák helyett is, hogy egy ilyen szexista és sztereotíp reklámot tálaltak fel. A hirdetés egyébként új-zélandi, és a gyártó szerint "egy facér ausztrál fickónak, aki nem gazdag, és nem igazán jóképű, ez az akció egy esély, hogy egy bombanőt találjon magának".  Azt is elárulták, hogy "egy ausztrál pasinak az ideális feleség az, aki eteti, gondját viseli, és minden szükségét kielégíti". Oh, de egyszerű is az élet szerintük!

Egyébként a vodka-akció lényege az volt, hogy a jelentkezők sorsoláson egy moszkvai repülőjegyet (vagy 8000 ausztrál dollárt) nyerhettek, ezzel is esélyt teremtve az ideális feleség felkutatására az orosz medve barlangjában. Mivel Új-Zéland még nem merült el az óceánban egy atomcsapás következtében, feltételezem, hogy az orosz nők nem szívták túlságosan mellre az inzultust és nem követelték minden erejükkel, hogy a Hadügyminisztériumban dolgozó férjük (apjuk, bátyjuk, fiuk stb.) nyomja meg azt a bizonyos piros indítógombot. Talán ha sajtot adnának nekik vacsorára... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr2912241666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása