Ötkarikás pillanat

2017. február 22. 07:07 - reklamfogo

Vannak pillanatok (latinul "momentum"), amelyek a sors, a csillagok és az istenek közös kis játéka folytán jönnek létre, és egy hozzám hasonló halandó reklámfogónak egyszer adatnak meg az életében, akárcsak a teljes napfogyatkozás vagy a Haley-üstökös felbukkanása. Minden további szószaporítás nélkül íme (az ember) ez a soha vissza nem térő (?) reklámtörténeti pillanat:

olimpiabp.jpg

Egy képen a pro és kontra plakát, amelyek egymástól pár lépésnyire állnak, és dícsérik a fenti természetfeletti erők humorérzékét, no és persze a munkájuk iránt elkötelezett plakátragasztók állhatatosságát is. Az egésznek pikáns ízt és könyörtelen aktualitást ad, hogy a finisébe fordult a budapesti olimpia ügye, amely pillanatnyilag kétesélyes: vagy lesz vagy nem. 

Amikor először felbukkantak az olimpiát népszerűsítő plakátok, elgondolkodtam, hogy tulajdonképpen mivégre is kerültek ki a démosz szeme elé. Mivel a pályázatot már korábban beadták, nyilván nem azért, hogy kondícionáljanak egy népszavazásra. (Bár a jelen helyzetben akaratlanul is ezt a célt fogja szolgálni... ha egyátalán lesz szavazás.) Aztán arra voksoltam (hehe), hogy talán az olimpia elfogadottságát szerették volna növelni az emberek körében. (Ha így volt, akkor a kampány a pillanatnyi állás szerint látványos bukás, de ahogy a sportban gyakran mondják, innen szép nyerni.) Feltehetőleg ez volt a nemes küldetése, ámbár egy picit olyan (kerernyés) ízt hordozott, mintha egy gyilkos ajánlana lelki vigaszt áldozata hozzátartozóinak (tudnék egy erősebb példát is hozni, de visszafogom magam).

Hogy mi az én véleményem a kérdésben? Nos, az olimpiát megrendezni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem. (Úgy látom a poszt végére elromlott a vessző billentyű a gépemen...)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5412280111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása