Szerelemdoboz

2017. március 06. 10:43 - reklamfogo

lovebox.jpgSokszor mesélnek tréfás történeteket arról, hogy pontosan milyen jelentést is hordoznak egyes távol-keleti írásjelek a pólokon és tetoválásokon, mert bár jól néznek ki, értelmük legjobb esetben is megmosolyogtató, ám akár sértő is lehet. Persze nem kell olyan messze utaznunk, elég csak Water Willy példáját felemlíteni a közelmúltból. Ezt csak azért mondom el, mert a marketing egyik aranyszabálya, hogy mielőtt márkanevünket piacra dobjuk, győződjünk meg róla, hogy az nem jelent semmi "furcsát", illetve nem "félreérthető".

Hogy a képen látható Lovebox izgalmas márkanév, az kétségtelen. Beütve mindenki kedvenc barátjának keresőmezőjébe, megtalálhatjuk Beni azonos nevű lemezét, illetve egy brit zenei fesztivált, de ha arra keresünk rá, hogy mit jelent maga a szó, akkor olyan találatokat kapunk, hogy "vagina" és "vulva". Ezzel talán még nem is lenne akkora baj, ha a reklámozott szolgáltatás nem komoly társkeresőként, hanem másképp definiálná magát.

Másrészt, ha nem mélyedünk el az angol szlengben, és megmaradunk a felszínen, a "lovebox" magyarul "szerelemdoboz", és a szlogen, "Találd meg a másik feled!", így arra utal, hogy egy dobozban keressem életem párját. Persze ebben sincs semmi különös, nem példanélküli a dolog.

Ugyanakkor emeljük ki pozitívumként a plakát egyszerűségét és figyelemfelkeltő erejét, az autóból pont ezt lehet észrevenni a többi poszter közül és pont ennyi infót lehet elolvasni 40-60 km/óra mellett. A többi már az oldal dolga, és nem a reklámé. Az a tíz százaléknyi kötekedő (köztük én is), aki egyébként úgysem használja a szolgáltatást, csak jár a szája, pedig dugja a fejét egy dobozba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr8912316653

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lovebox.hu - úgy megszabadulnék tőle! 2017.10.09. 14:54:37

Basszus, nem arról van szó, hogy függő lennék és muszáj állandóan belépnem, hogy megnézzem, kik vannak ott és mit irkálnak. Arról van szó, hogy miután Kellner Dénes eladta az általa létrehozott oldalt, az új tulajdonos mindent megváltoztatott, amivel e...

Trackback: Lovebox.hu - úgy megszabadulnék tőle! 2017.10.09. 14:48:48

Basszus, nem arról van szó, hogy függő lennék és muszáj állandóan belépnem, hogy megnézzem, kik vannak ott és mit irkálnak. Arról van szó, hogy miután Kellner Dénes eladta az általa létrehozott oldalt, az új tulajdonos mindent megváltoztatott, amivel e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása