Nincs a toppon

2017. március 13. 07:16 - reklamfogo

Én természetesen értem, hogy a Suzuki nagyon rácuppant erre a "mi autónk" szlogenre, bár azért, mert egy japán cég gazdasági okokból nálunk szerelteti össze az autóit, még nem lesz igazán magyar. De ne is erről szóljunk, hanem az itt látható reklámról. A háttérben lévő Országház nyilván ebből a "mi" fílingből ered, szerencse, hogy nem a Halászbástyát vagy a Hortobátyot választották, esetleg a Tihanyi Apátságot. Szóval nem túl kreatív, de a tények ismeretében még magyarázható.

ignisteto.jpg

Hova tegyem ugyanakkor ezt a homokkal szórt tetejű, szoc-reál stílusú épület tetőt? Nincs olyan tető, amelyen tengerparti homok lenne, szóval nyilván a Suzuki érezte úgy, hogy ez feltétlen szükséges vizuális elem. (Esetleg volt egy tengerparti képük és azt szerették volna Magyarországra húzni?) És egyáltalán miért kellett feltenni az autót egy tetőre? Persze, látom az új szlogent: "A világ új szemszögből". És mitől lenne ez új? 

Azt észrevettem, hogy az autó új karosszéria dizájnt kapott, ugyanakkor ettől nem változott meg alapjaiban. Az "új szemszög" minimum azt jelentené, hogy a sofőr egy méterrel magasabban ül, mint eddig, esetleg egy méterrel előrébb vagy hasonló. Máskülönben mitől lenne más a perspektíva? Hacsak valaki nem a tetőkön szeretné vezetni az új Suzukiját...

Gondolom ennyiből is érződik, hogy nem igazán nyerte el a tetszésemet ez a hirdetés, nem is tudom, milyen ötletek állhattak a háttérben. Mondhatnám, hogy sajátságos keveréke ez a nyugati modernitásnak és a keleti "ezt tudjuk mi" mentalitásnak, de nem mondom. Viszont érzem, hogy a 21. században ez a reklám nem méltó sem a Suzukihoz, sem a mihozzánk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4212329629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása