Gyorskarácsony

2017. december 23. 07:57 - reklamfogo

suzukixmas.jpgMaradjunk még továbbra is a Karácsony bűvkörében, annak ellenére, hogy pillanatnyilag az ünnepi kapkodás és rohanás van műsoron. Mindenki szalad valahová, hogy minden tökéletes legyen Szentestére. (Csak szólok, sosem lesz tökéletes, ám ennek ellenére is lehet élvezni a Karácsonyt). A nagy futkosásban ugyanakkor magunkra (és egymásra is) vigyázzunk, erre próbál figyelmeztetni ez a pöpec Suzuki reklám.

Lassan járj, tovább érsz - ez lehetett a koncepció, amit ötletesen mutatnak be ezzel a sebességmérős ábrázolással. Apuka ugyan az ilyenkor elvárt (de miért is?) lepukkant állapotban érkezik, de a család legalább ujjongva várja. Pompás.

De a felirat... "Faster Farther. Drive responsibly.", azaz "Gyorsabban Messzebb. Vezess felelőséggel." Hogy hogy "gyorsabban"? Most akkor nyomjam a pedált vagy sem? Mintha némi ellentmondás feszülne a kép és a szöveg között. Vagy arra próbálnak utalni ezzel, hogy minél gyorsabban hajtunk, annál messzebb kerülünk a családunktól... a fekete háttérszín alapján akár halálosan messze is? Ez az interpretáció nem csak morbid Karácsonyra, de ráadásul igényel némi intellektuális elmélyedést, amely általában nem jellemzi a reklámokat.

Akárhogy is, a hirdetés jó, koncentráljunk inkább a képre, és persze vezessünk óvatosan. Kellemes Karácsonyt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9313517981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása