Elnöki füst

2017. december 27. 08:18 - reklamfogo

rrchester1952.jpgTúljutottunk a nehezén, tele pocakkal várjuk az újévi bulikat, de addig is, amolyan after-Christmas fílinggel, legyen itt egy 1951-es cigarettareklám, a Chesterfieldtől. Nem csak az a különlegessége, hogy a cigarettát tarja a legmegfelelőbb karácsonyi ajándéknak (egy fokkal jobb, mint a puska), hanem hogy a későbbi amerikai elnök, Ronald Reagan, szerepel rajta. Itt még fogalma sem volt (talán csak álmai) arról, hogy egyszer elnök lesz, bár a háttérben már fehér a ház.

Ronald laza mosollyal és egy hanyagul a szájszélre csúsztatott bagóval ül, és épp dedikál... pedig nem! A Chesterfield ugyanis 1951 Karácsonyára olyan kartonba csomagolta a cigarettáit, amelyet egyből díszcsomagolásként is lehetett használni, sőt azt is rá lehetett írni, hogy kitől, kinek. 

A szobát díszítő hatalmas koszorú okés, a bal sarokban a réce elmegy, de könyveket támasztó ló kissé kakukktojás..., egy rénszarvas nem akadt a kelléktárban? Az viszont örömmel tölthet el bennünket, hogy Reagan nem az egyedüli elnök, aki a reklámiparban (is) tevékenykedett mielőtt kezébe kapta az atomkódokat és az 51-es körzet kulcsait.

A hirdetés egyébként multifunkciós: a cigarettán kívül Reagan új filmjét, a Hong Kong-ot, is reklámozza... arról nem tudok, hogy a Chesterfield sponzorálta volna, de ki tudja. A politika és a sóbiznisz időnkét egybeforr...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr7513518035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása