Mégegyszer egyházi egy

2013. április 05. 18:13 - reklamfogo

Egyszer már foglalkoztam ezzel a Reklámfogáson, de most is terítékre veszem az egyházi egyszázalékos plakátokat.

1_evan13.jpgAz első (mivel ismét ABC a sorrend) az Evangélikus egyház. Mintha csak olvasták volna a korábbi posztomat, ezúttal vidámabbra vették a figurát, igaz csak félig. Amikor először megláttam a plakátot, nem is nyagyon tudtam hova tenni, kozmetikai reklámnak gondoltam. Valahogy nem igazán érzem sikerültnek a félmosoly grafikai ábrázolását, ráadásul kreativitásban a kenyé... szintjére süllyedtek (mármint, hogy az én 1%-om fogja kiegészíteni ezt is, azt is). Érdekes változás az is, hogy a korábbi évekkel ellentétben tegezőre vették a hangnemet, talán hogy közelebbinek érezzem a kérést, bár nem hiszem, hogy ez számítana, sőt talán ellenérzést is kelthet. 


1_hit13.jpgA Hit Gyülekezete ismét erős versenymunkával szállt be, az ő szlogen kreativitásuk továbbra is kimagaslóan jó. De akárcsak a korábbi években, a vizuális ütés elmarad, az ötlet kifullad a szövegben. Bár az emberi arcok ábrázolása általában bejön a hirdetéseknél, arra érdemes figyelni, hogy a plakáton szereplő modell arca legyen vonzó, ellenkező esetben könnyen visszájára fordulhat a publikum hozzáállása, viszonya. Bár az itt látható arc megfelel a kültérre helyezett portrék színvonalának, akadnak olyanok is a kampányban, amelyek nem igazán ütik a mércét.

 

1_izra13.jpgAz Izraeliták idén visszavettek a humorból, bár igyekeztek némi vicceset becsempészni - legalábbis így interpretálom az 1-es tetején a sábeszdeklit. A szlogen egszerű, bár óvatos lennék ezzel az 1 vallás, 1 közösség, 1 érzés mottóval, hiszen volt valaki a történelemben, aki hasonló szövegszerkezetű szlogennel kampányolt, és éppen a zsidóság ellen. Bár lehet, hogy a plakátnak ez egy burkolt fricskája a diktátor felé, akkor viszont gratulálok a teamnek, aki kitalálta, ez betalált.



 

 

1_kat13.jpg

 

Végül a Katolikus egyház plakátja, amely klisével operál és azzal sem túl ötletesen. A vizuális kialakítás látványa azért is hagy felemás szájízt, mert a felszín alatt gyanúsan csendben van a mély. Úgy értem, nem vagyok olyan, akinek "mindenről az jut az eszébe", de szerintem túl nagy freudi lélekkurkász tehetség nem kell ahhoz, hogy a képet nézve felsejlődjenek előttünk bizonyos hírek a papok és a gyermekek... szerintem itt fejezzük be.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr205202789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reklamfogo 2018.07.29. 04:54:32

Egy bizonyos Adolf H. nevű diktátorról van szó.
süti beállítások módosítása