Kíváncsi szemek

2014. augusztus 07. 11:53 - reklamfogo

hmrc.jpgAzt hiszem, egy nem mindennapi csemege kerül ma terítékre a blogban, az Adóhivatal hirdetése. No, nem kell megijedni, nem a magyar NAV-ról van szó, hanem az angol adó- és vámhivataláról. Persze szerintem akármelyik adóhivatal bátran használhatná az itt látható hirdetést, mindenhol érthető lenne és ugyanolyan borzongató hatást váltana ki.

A leselkedő vagy mindent látó szem egy papírfalon néz át, amelyet először ostobaságnak tartottam, de aztán rájöttem, hogy nem is az, mivel az adótartozások és eltitkolt jövedelmek felderítése nyilvánvalóan hatalmas köteg dokumentum átvizsgálásával lehetséges.

"We're closing in on undeclared income", szól a felirat, azaz "Egyre közelebb kerülünk az eltitkolt jövedelmekhez", ami talán túl agresszívnek hangzik, de az apró betű megnyugtat: "If you've declared all your income, you have nothing to fear", vagyis "Ha bevallotta minden jövedelmét, nincs mitől félnie". 

Maga a hirdetés egy komoly és kevéssé "marketingelhető" dolog rendkívül ötletes és elfogadható ábrázolása, bár úgy vélem, aki nagyban csal, az azért tisztában van a figyelő szemekkel, aki pedig kicsiben, attól nem sokat lehet behajtani akkor sem, ha lebukik. Mindenesetre érdemes megfigyelni a brit példát a hivatali kommunikáció emberközelibbé tétele terén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr36581083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása