Lépjünk a "fékre"

2020. október 05. 06:26 - reklamfogo

ataristeve.jpgKering egy amolyan városi legenda az eszkimóknak hűtőszekrényt eladó kereskedőről, aki állítólag azzal győzte meg őket, hogy a fridzsiderben nem fagy annyira jéggé a hal, mint odakint, és így gyorsabban elkészíthető, amikor főzésre kerül a sor. Jöjjön itt is egy ilyen "legendás" hirdetés!

Az Atari videójátékokat és persze a hozzá tartozó gépeket, konzolokat gyártott. Marketing-tevékenységük szerteágazó volt, és ha a mellékelt képnek hinni lehet, többek között készítettek egy hirdetést Stevie Wonderrel, a híres énekessel. Aki ismeri őt, tudja, hogy Stevie Wonder sajnos kora gyermekkora óta vak. Ilyen háttérrel meglepő, hogy miért őt választották, hiszen nyilvánaló, hogy a videójátékok nem igazán hozzák lázba. És mégis, a reklám ügyesen csavarta meg a helyzetet. "If I could play video games, you bet it would be Atari!", azaz "Ha tudnék játszani videójátékokkal, lefogadhatod, hogy Atari lenne!'

Nos, ez a reklám tényleg legenda, mivel a hirdetés nem valódi, bár sokan úgy vélik és terjesztik. Ez egy ügyes retus, az eredeti reklámban a MU-TRON III névre hallgató kütyü szerepelt, amit szintetizátorokhoz lehetett kapcsolni, hogy speciális effekteket adjon hozzá a zenéhez. ITT megnézheted az eredeti reklámot.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr1916223158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2020.10.08. 09:06:11

"Ha TUDNÉK videojátékokkal játszani". Apró különbség, de a szerző részéről óriási fordítási szarvashiba...

reklamfogo 2020.10.08. 17:33:06

@Dan da Man: Teljesen igazad van, ezt benéztem, de gyorsan ki is javítottam. Köszönöm!
süti beállítások módosítása