Alapvető reklám

2018. október 18. 08:14 - reklamfogo

sherlock.jpgSherlock Holmes híres volt agyafúrt észjárásáról, és persze "alapvető" kijelentéseiről. Ennek a mostani reklámnak a megfejtése is ilyen csavaros fifikát igényel. Látunk két parkoló autót, az egyik sok lámpával megvilágítva, a másik pedig a félhományban. Első pillantásra talán úgy tűnik, a hangsúly a kivilágított kocsin van, az a lényeges. Pedig nem.

"Hide in the shadows." mondja a szlogen, azaz "Bújj el a homályban." Nem mintha ez sokat segítene, de legalább felhívja a figyelmünket, hogy, akárcsak egy Doyle novellában, nem mindig a legnyilvánvalóbb és legszembetűnőbb megoldás a helyes. "With our 52 marking points." folytatja a szöveg, vagyis "A mi 52 pontos megjelőlésünkkel." Na, még mindig nem világos, Dr. Watson? Pedig alapvető: "Sherlock - lopásgátló."

Bevallom, nekem is utána kellett néznek, a deduktív logikám cserben hagyott. Arról van szó, hogy a Sherlock nevű cég 52 különböző helyen jelöli meg az autónkat, ezzel nehezítve meg a lopott autó és alkatrészeinek eladását. Így ha a tolvaj megpillantja az arany rák logót, nem is fog az autóval próbálkozni. Még akkor sem, ha a homályban parkol, ahol elvileg kisebb a lebukás veszélye.

Alapvető, kedves Watson.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3414284189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása