Forróság vagy fagyi?

2020. november 12. 08:15 - reklamfogo

wallsice.jpgNéha azt hallani, hogy a sok okos kampány ellenére a környezetvédelemmel és a globális felmelegedéssel azért nem törődik sok ember, mert igazából egyiket sem érzi a saját bőrén. Persze vannak következmények, amelyek tényleg itt vannak körülöttünk, de egy átlagember valóban nem szembesül kontrasztosan ezekkel a kihívásokkal. Valljuk be, távoli földrészek időjárási kilengései vagy még távolabbi országok állatainak problémája kevéssé izgatnak bennünket. Talán ez (is) járhatott a Wall's fagylaltgyártó cég gondolataiban, amikor letették ezt a viccesen komoly hirdetést.

A képen egy üres fagyispohár látszik, alatta a bocsánatkérés: "We're sorry". De miért? Nos, "a globális felmelegedés miatt hiány lesz fagylaltból", mondja az alsó sor. Persze ez nyilván humoros túlzás, de legalább hétköznapi közelségbe hozza a hőmérséklet emelkedésének egyik sokadrangú következményét. Aztán ki is mondja, amire utal: "Ha imádod a fagylaltot, állítsd meg a globális felmelegedést."

Szerintem ez sokkal képletesebb és emberközelibb figyelemfelhívás, még akkor is, ha nyilvánvalóan hamis, mint például egy jégtáblán csapdába esett jegesmedve. Mert bár az is igaz, a rideg valóság az, hogy a fagyi hiánya bizony több embert zavarna.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr116276332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.13. 20:39:06

Szimpla hisztéria. Nem kell komolyan venni. Nincs klímaválság.
süti beállítások módosítása