Padlótrükk

2018. augusztus 27. 07:25 - reklamfogo

Már beszéltem a blogon az ún. szupermarket lélektanról, most is egy ehhez kapcsolódó apróságot osztanék meg. Gondolom sokan felfigyeltek arra, hogy a nagy bevásárlóközpontok csempe-padlózata furcsa mintázatot követ. Az előtérben, vagy üzletsoron, általában nagy lapok vannak elhelyezve, míg odabent, a sorok között, kisebb kockák sorakoznak.

csempekocka.jpg

Vajon miért van ez? Nos, ahogy sejtitek, a válasz a szupermarket-lélektan. Ennek egyik cseles alapvetése, hogy többet vásárolunk, ha lassabban megyünk az üzletben. De hogyan lassítsanak le bennünket? Például kisebb csepkekockákkal. Amikor ugyanis toljuk a bevásárlókocsit, érzékeljük a kocsi apró rezzenéseit és halk kopogását a csempefugáknál. Ha túl gyorsan megyünk, ez a rezgés-kopogás gyakoribb, és ezáltal zavaróbb, míg ha lassan megyünk, kellemesebb ritmust ad, és ezáltal nyugodtabb érzést biztosít. Így öntudatlanul is lassítani fogunk.

Az már csak egy apropó, hogy minél üresebb a bevásárlókocsi, annál jobban "pattog" a fugákon, míg ha már több minden van benne, szépen "lenyugszik". Természetesen senki ne gondolja, hogy csak emiatt vásárol többet. A szupermarket-lélektan egy komplex stratégia, vagyis nem egyetlen eleme fog bennünket több vásárlásra ösztönözni, hanem ezen apróságok összessége. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9214040140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása