Dobom a taccsot

2011. április 08. 14:41 - reklamfogo

Samsung-washing-machine-2.jpgA reklámkészítés kétségkívül nagy képzelőerőt igénylő foglalatosság és általában a magas fokú kreativitással rendelkező enyének tudják igazán jól művelni. Az is igaz, hogy a zsenit gyakran nem értik meg az egyszerű elmék. E két kijelentést próbáljuk meg összehozni az itt látható Samsung reklám felhasználásával. (Már ha ez lehetséges.)

Az első pillantásra különös (enyhén fogalmaztam) vizuális ábrázolás egy okádó láthatatlan embert mutat. Azért van ruhában, hogy lássuk, hogy egy láthatatlan ember. Az alaposabb szemrevételezés azonban felfedi, hogy nincs is ember, itt kérem maga a ruha hány. Ez így gusztustalan. És egyáltalán... miért hányna egy ruha?

További elemzés során figyelmünk fókusza a háttérre irányul, amely egy furcsa, ezüstös és lyukacsos, leginkább fémfelülethez hasonló valami. Ráadásul enyhén íves. Gyanakvásra ad okot, de értelmezhetetlen, amíg a sarokban észre nem vesszük a mosógépet. Igen, ez egy mosógép-hirdetés.

Tudom, hogy olvashatatlan, de megfelelő eljárások során olvashatóvá vált szöveg így hangzik a gép mellett: "1300 rpmh maximum spin speed", ami olyasmit jelent, hogy "1300 fordulat per perc sebesség", azaz ennyivel forog a mosógép dobja. Ettől nyilvánvalóan minden ruha kidobja a taccsot, vagyis a benne lévő koszt.

Mondjuk az, hogy mennyi idő telt el, amíg erre rájöttem, az más kérdés (az én agyam nem pörög 1300-al). Szóval visszatérvén a bevezetőben felvetett problémára, ez egy túl ötletes hirdetés, már-már a felfoghatatlanság határán áll. Vagy egy zseni találta ki vagy egy nagyon pihent elméjű... ezt ki ki döntse el maga.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr204783198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása