Vizuális támadás

2014. október 24. 14:06 - reklamfogo

hu1652.jpgNem tudom, kit kell elmarasztalni: azt, aki a elkészíti a bűnös képet vagy azt, aki nyilvánosságra hozza. Akárhogy is van, én elhatárolódom ettől a képtől, de mivel feltett célom, mondhatni küldetésem, a nyomtatott reklámok bemutatása, ezt a hirdetést is meg kell osztanom. Ha másért nem, elrettentő példaként a múltból.

Az 1970-es évekből néz le ránk az Ofotért hirdetése, amely fényképezésre buzdít, télen és nyáron. És mindezt tegyük Forte filmmel, persze. Ezzel nincs is baj, és még azzal sem, hogy a két évszakot egy-egy annak megfelelően öltözött modellel szeretné bemutatni a cég. Most egy pillanatra tekintsünk el a reklám roppant szocreál, divatos szóval retro, megjelenésétől is, akkoriban ez a stílus nemcsak elfogadott volt, hanem trendi és dizájnos. (Bizony, kedves fiatal Olvasóim!) A felirat magyarságával is van egy apró gubanc, a szórend nem sikerült helyesre - de talán a készítők úgy gondolták, nem azt fogják elemezgetni a célközönség tagjai, hanem valami mást.

És ez a valami más nyilván a modellek lennének, nos, van is mit nézni rajtuk... A felöltözött hölggyel még nincs is baj, hiszen majdnem mindent takar a ruha, de a fürdőruhás, az mellbevágó. Persze tudom, hogy változnak a szépségideálok és a divat, de ezt nem tudom feldolgozni. Persze sem a modellt, sem a fotóst nem hibáztatom (na jó, a fotós azért szólhatott volna egy-két keresetlen szót az esztétikáról), hanem sokkal inkább azt a személyt, aki rábólintott, hogy ez a kép nyilvánosság elé mehet. Pedig nem mehet, legalábbis nem teljes alakos változatban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr746829045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása