Szeretsz reklámozni?

2020. október 02. 06:33 - reklamfogo

A reklámszakma nem könnyű, elismerem. Itt aztán tényleg működik az ízlések és pofonok alapelv, és azt is tudjuk, hogy kinek a pap, kinek a paplan. Mégis azt gondolom, hogy időnként nem lenne baj, ha egy-egy ötletet átbeszélnének azok, akiknek ez a szakmája, és az sem az ördögtől való, ha megmutatnák néhány kevésbbé marketinges szemléletű embernek, ők mit gondolnak felőle. Lehet, hogy ez így sejtelmesen hangzik, ezért mutatom, mire gondolok.

otpdorajoga.jpg

Az OTP fiataloknak szánt reklámja szép színes, bár igazából nem értem, miért pont Dorottya fekete-fehér benne, holott azt tartja a fáma, hogy a hirdetésekben leginkább az emberi arc fogja meg a tekintetet. Ráadásul ha minden színes, a főalak miért nem? De lépjünk át ezen, mert lehet, hogy épp ez volt a dizájn célja. "Dorottya jógázni szeret." Ugyan nem nagy tételben, de fogadnék, hogy a képen látható lányt nem Dorottyának hívják, és nem jógázik. (De el kell ismernem a Dóra-jóga szójátékot.) Ám az is lehet, hogy tényleg ez a színtiszta igazság, ugyanakkor igazából nem számít, mert a tetszőleges névvel és hobbival teljesen csereszabatos szöveg nem ér el hatást bennem. "Te tudod, #mitszeretsz? Ha rájössz, már megtetted az első lépést." Ezt értem, nagyon trendi motivációs idézet, és most nincs kedvem elfilozofálgatni az igazságtartalmáról. "Igényeld Te is online..." Mit, drága OTP, mit? Vagy a "számlavezetési díj"-ból tudnom illene, hogy OTP Junior számlát? És miért lesz az jó nekem? Miben segít engem a második lépésben? Például Dorottyát mennyiben segíti ez a jógázásban?

Szóval van egy egyébként korrektül megalkotott reklámunk, amely megjelenésre elfogadható, tartalomra ellenben kevésbbé. Ismétlem, nem könnyű (csak kritizálni), de nem is lehetetlen értelmes hirdetést kreálni. És ha ezeket végiggondolja az ember, már megtette az első lépést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5416223098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása