Balesetmegelőzés

2011. március 30. 10:29 - reklamfogo

auckland.jpgAz új-zélandi városi tanács igen érdekes módját választotta a gyalogosok testi épségének megőrzésére indított kampányának. Az aszfaltra festett vulkáni magma kétségkívül figyelemfelkeltő és bizton számíthat a járókelők kíváncsi pillantásaira.

Akik még a feliratot is elolvassák hozzá: "Don't step into danger", vagyis "Ne lépj a veszélybe!". Ami ezúttal (szerencsére) nem egy lávafolyam, hanem arra utal, hogy aki figyelmetlenül lép le az úttestre, azt könnyen érheti baleset, mert akármilyen előzékeny sofőrők is élnek arrafelé, azért ne számítsunk rá, hogy mindenkinek toppon van a reakcióideje.

Az apróbetűs rész egy borzalmas statisztikai adat, miszerint 900 ember sérült meg az elmúlt 5 év során Auckland utcáin. Mellesleg a budapesti adat ennek többszörse lehet, igaz ott 'csak' másfél millióan laknak.

De azért arra kíváncsi lennék, hogy mennyivel nőtt meg a sérülések száma eme hirdetés elhelyezése után, mivel a gyalogos ezt a látványosságot nézte a közeledő autók helyett...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr404783196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása