A kutyafáját!

2010. november 30. 12:45 - reklamfogo

pedigree-d1.jpgÉrdekes, hogy vannak olyan reklámok, amelyek automatikusan unalmat vagy éppen ellenszenvet váltanak ki belőlünk. Az egyik ilyenről már volt szó, ezek volnának a tamponreklámok. A másik pedig most kerül terítékre, az állateledelek. Nálam legalábbis a kettő majdhogynem egy kategória - a kerülendő hirdetések közé tartoznak.

Ennek ellenére az itt látható Pedigree reklám mellett nem lehet szó nélkül elmenni, mert egész jóra sikeredett (ez itt egy dícséret akar lenni, angolos visszafogottsággal). Az állateledel gyártóknak ugyanis szintén van egy amolyan fixa ideája, miszerint az állatételt "boldog" állatokkal kell reklámozni. Kilógó nyelvú kutyusok, hízelgő-doromboló macskák, tányért kinyaló... öööö, azt hiszem az állateledel reklámok kizárólag e két házikedvencre korlátozódnak. És a halak? És a papagájok? Tengerimalacok és varánuszok?

Az itt látható reklám szakít ezzel a sztereotípiával és éppen ez teszi remekké. "For strong dogs.', "Az erős kutyáknak.", mondja a szlogen, de enélkül is érthető és élvezhető a hirdetés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr224783161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása