Nagy durranások (?)

2012. december 29. 17:55 - reklamfogo

pezsgotorley.jpgIdei utolsó bejegyzésem szóljon a pezsgőkről, hamár utcáinkat és tereinket elárasztották az ilyen jellegű hirdetések. Elsőként a klasszikus Törley pezsgő reklámját ízleljük meg. Semmi átütő és meglepő, egy kis arany, egy kis flitter, amúgy hagyományos színvilág, az üveg címkéje beszél minden és mindenki helyett. Egyetlen extra az 5 milliós nyeremény, úgy tűnik manapság csak így növelhető az eladások száma. Azért, mert valaki híres, nem kellene elnagyolnia a marketingoldalt, mert aztán a végén még elmarad a statisztika.

 

pezsgoistvan.jpgMásodik jelöltünk egy új belépő, legalábbis számomra ezidáig ismeretlen volt, a Szent István pezsgő. Kezdőnek elég lagymatag dizájnnal akar berobbanni a piacra, két sztereotíp szimbólummal operálva. Elismerésre méltó azonban, hogy próbálkozik egy szlogennel, ami nem is rossz. Érdekes azonban egy új produktumtól, hogy rábízza a nézőre annak eldöntését, mi is ez az új nedű (pezsgő, nyilván), de talán említhették volna, mielőtt kannás bornak nézik.

 

 

pezsgoorosz.jpgVégül egy ismert márka, az orosz pezsgő. Érdekes mennyire egy kaptafára jár a kreativok agya, ugyanaz a színkörnyezet, az üvegábrázolás. Viszont meglepő és nagyszerű módon emberközelbe próbálják hozni a terméket a két arccal, ráadásul a fiatalokat megcélozva.Kellemes az üveget körülölelő magyaros-oroszos virágminta, de talán a cirill betűket nem kellett volna ennyire kidomborítani, szerintem a 40 alattiak nem nagyon vágják mi is ez, még akkor sem, ha latin betűkkel odaírják alá. A "Most!" pedig ebben a kontextusban értelmezhetetlen (már ha valaki nem ezt is cirill betűknek próbálja olvasni), lévén a plakátok bő másfél hónapja az utcán vannak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr434986647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása