Sárkányvér

2014. október 20. 10:20 - reklamfogo


redcrossblood.jpgRéges-régen, egy távoli galaxisban... ja, az egy másik történet! Szóval réges-régen már górcső alá vettem egy véradásra buzdító reklámot, ami nekem személy szerint, nem volt eléggé buzdító, de nem vagyunk egyformák, mert lehet, hogy  másnak igenis bátorító. Most viszont egy olyan hirdetést mutatnák be, amelyik számomra sokkal inspirálóbb és ráadásul még dizájnban is kidolgozottabb.

A Vöröskereszt costa ricai szervezete próbál ezzel a hirdetéssel donorokat keresni és láthatóan rágyúrtak egy kicsit a vizuális megjelenésre. Ám ennél valamivel többről van szó, mert azért valljuk be, nem teljesen érthető, miért is van egy sárkány a székben. A kulcsot a szöveg adja meg (nem 'be'): "After a year you can also donate.", azaz "Egy év után te is lehetsz donor." Arról van szó ugyanis, hogy a Vöröskereszt felfigyelt arra, hogy napjainkban egyre több a tetovált fiatal, akik azért nem adnak vért, mert (tévesen) úgy tudják, hogy a tinta beszivárog a véráramba és ott is marad. A reklám pont arra utal, hogy egy évvel a tetoválás elkészülte után már nyugodtan lehet vért adni.

Ötletes koncepció, ragyogó grafika és pozitív üzenet. Ez nem vértelen próbálkozás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr506809949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása