Micsoda cirkusz!

2015. július 05. 17:35 - reklamfogo

nilkamal.jpgAkár vizsgakérdés is lehetne, hogy pontosan mit is reklámoznak ezen a hirdetésen. (Ha ki akarod próbálni magad, ne olvasd tovább, hanem katt a képre és nézd meg alaposan a nagyméretű képet. Ha helyesen tippelsz, máris tiéd egy indiai nyaralás!)

Kevés ennél színesebb és mozgalmasabb hirdetést láttam életemben, nem csoda, hogy a sok képi információ között elveszik a szöveges, pedig a megoldást épp az apróbetűs rész adja: ez a gyönyörűen tervezett és kivitelezett reklám bizony egy közönséges műanyag széket népszerűsít. (Eltaláltad? Ha igen, menj az első utazási irodába, fizess és máris tiéd az indiai utazásod!) A lehúzó jelző természetesen így nem igaz, hiszen nem egy hétköznapi ülőalkalmatosságról van szó, hanem India legmegbízhatóbb székéről, ami azért nem kis teljesítmény, tekintve, hogy mekkora ország, mekkora iparral. De az is lehet, hogy a reklám hazudik... óvatosnak kell lenni, mert képesek mindenfélét ígérni, aztán kiderül, hogy nem is egészen úgy van az.

Gondoltam a nagy ötlet onnan ered, hogy a Nilkamal székek logója egy elefánt, de megnéztem a weboldalukat, és nem! Mondjuk stilizáltan hasonlít (lásd a pici logót a kép alján). 

Összességében egy szép kivitelezésű hirdetés, de talán túlságosan is elvonja a figyelmet a lényegről. Persze az is elképzelhető, hogy a cél sokkal inkább egyfajta márkaerősítés volt, mint amikor a Coca Cola reklámozza az évtizedek óta változatlan nedűjét (ami anélkül is fogy, mint az agysejtjeink száma halálunk után).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr607602304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása