Duster párbaj

2016. március 17. 15:11 - reklamfogo

Autóreklámokból Dunát lehet rekeszteni, és különösen kiélik magukat a guruk, amikor filmkamerát kapnak a kezeik közé. Az utóbbi idők egyik legötletesebb, és nálunk is bemutatott, reklámja a Dacia Duster nevéhez fűződik, ahol a Queen egyik slágerét hekkelték át zenének (sajnos a magyar verziót nem sikerült beszereznem).

Magában a reklámban nem történik semmilyen fenomenális szenzáció, mindössze bemutatnak pár technikai jellemzőt (mint a tolatókamera, multimédiás GPS és összkerékmeghajtás... uncsi), de a zenével alaposan feldobják az amúgy gyenge közepes filmet. Az eredeti, "another one bites the dust" ("egy újabb harap a fűbe"), refrént kicserélték az "another drives a Duster" ("egy újabb vezet Dustert") sorral, amitől fényéveket javult az egész kompozíció. Az egész ráadásul keményen dinamikus, ahogy az elvárható egy városi terepjárótól.

Érdekesség, hogy a Dacia a Renault csoport tagja, és létezik Renault Duster is, amelynek természetesen szintén van reklámfilmje. Itt a hangsúly eltolódott, és az irigység-féltékenység helyett a sajnálatra helyezték a hangsúlyt.

A film látványelemei talán izgalmasabbak, ám az üzenet elhomályosul a síró arcok között. Maga a szlogen egyébként frankó (értitek, frankó... mint a frank.. francia) "Our apologies to every man who bought a 4x4 yesterday.", azaz "Bocsánatot kérünk minden férfitól, aki tegnap vett összkerékmeghajtásút.". Én mondjuk annyira nem bánnám, ha ott parkolna a ház előtt egy SUV, de ez egyéni szoc. probléma. Az már inkább közösségi baj, hogy a franciák ennyire férfiközpontúvá tették a reklámot, a Dacia azért becsempészett egy hölgyet is.

Hogy melyik jobb? Nos, ez attól függ. Nyilván egyeseknek a Dacia, ketteseknek a Renault reklám jön be. Akárhogyis, a az autógyár csak nyer a versengésen, hiszen egy kalapba folyik a pénz. A többi pedig reklám...

Szólj hozzá!
Címkék: Film Autó

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr258489818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása