Fogrémes reklámok

2016. szeptember 12. 06:54 - reklamfogo

Valahol, egy talán nem is olyan távoli, megbeszélésen az egyik ötletgyáros hirtelen az asztalra csapott és felkiáltott: elég volt a kellemes kis fogkrémreklámokból, most keményítsünk be! Nincs több mosolygó, vakítóan fehér fogú modell, itt az ideje egy sokkoló hirdetésnek. Ha ebből nem értenek az emberek, akkor semmiből. Nem állítom, hogy pontosan ez zajlott le, de az eredmény ezt sugallja. Íme:

A Parodontax úgy gondolta, tegyük hozzá, helyesen, hogy a fogínyvérzés nem kap elegendő figyelmet, ezért érdemes lenne egy kicsit felnagyítani a dolgot, ebből lett a szemvérzős nyitókép. Oké, nem egy jó benyomást keltő illusztráció, de a célja nyilván a meghökkentés volt. A mosdóba köpött véres fogkrém azonban már nem annyira meghökkentő, hanem inkább gusztustalan, (Pláne, ha egy étel reklám után kapjuk.)

De ezzel nincs vége, hamarosan szembenézhetünk egy hiányzó fogú szájjal, ami szintén nem egy épületes látvány. Ezen képsorok után egy dolog biztos: igyekszem minél előbb elfelejteni ezt a felkavaró 16 másodpercet. A fogrém mindennapos használatra van (létezik olyan, ami nem?), illetve segít megszüntetni a fogínyvérzést. Hogyan? Erről sajnos (bár a film "kreativitását" látva inkább hála Istennek) nem sokat tudunk meg.

 

Valószínűleg az ötletgyáros az idők során nem adta fel a szakmát és újra az asztalra csapott, ezúttal a Himalaya Herbals Gum Expert fogkrém reklámprojektjében. Az alkotás most is fut a tévében:

Kissé visszafogott a vizuális megjelenés, ám ezúttal a szöveg lett sokkoló: "Tudja, hogy egy időzített vérbomba ketyeghet a szájában?" (Hagyjuk most el az aktuálpolitikai felhangokat.) Vérbomba a számban? Ez nagyszerű kezdés! Ezután következik a "szakértő" doktor, aki elmagyarázza,mi is a tényállás és bedobja a varázsszavakat: miswak, nim növény és gránátalma. Ebből a háromból az első kettőről életemben nem hallottam, ezért teljesen jelentés nélküliek a számomra, a gránátalma rendben van. (Bár nem feltétlen okos ötlet az időzített vérbomba és a gránátalma szavakat közösen használni.) 

A film maga bennem az ötvenes évek propagandafílingjét eleveníti fel, ahol az ifjak idilli környezetben szórakoznak, de az aljas ellenség les rájuk, hogy jól felrobbantsa őket, ám a kedves vezető láthatatlan szelleme időben figyelmezteti őket, mire a fiatalok hősies pózban legyőzik a gonoszt (fogat mosnak... naponta) és már az arcába is nevetnek az áskálódó ellennek. Ráadásul kiröhögik társaikat, akik még nem tudják, mi leselkedik rájuk. Ugye milyen mókás?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4011695565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása