Black Friday a pult másik oldaláról

2019. november 28. 05:53 - reklamfogo

Holnap van az igazi Black Friday, még akkor is, ha egyes üzletek már hetek óta ezzel a szlogennel próbálják eladni a termékeiket. Nem mintha ellenem lenne bármilyen leértékelés, de mint mindenkinek, nekem is megvan a magam véleménye a fekete péntek kihagyhatatlan akcióiról. De most nem az én véleményemet szeretném megosztani, hanem azokét, akik a pult másik oldalán állnak, vagyis az eladókét, Akik számára a BF nem a vásárlás ünnepe és izgalma, hanem az év legstrapásabb napja. Íme 8 fekete péntek tény a másik oldalról. (A tények Amerikából valóak és nem feltétlenül érvényesek Magyarországra!)

1. A felete pénteken árult termékek általában kifutó modellek, amelyek már korábban is akcióban voltak. A legújabb modelleken viszonylag kevés az engedmény, az igazi áresés csak az olyan cikkeken van, amelyek már nem produkálnak akkora eladást, mert létezik újabb modell belőlük.

2. A pénteken "szenzációsan" leárazott termékek valamilyen formában ugyanúgy leárazásra kerültek volna egy későbbi alkalommal.

3. Egyes gyártók úgy időzítik az új termékeik piacra dobását, hogy az a fekete péntek utánra essen, így még kisöprik a régi készletet.

blackfriday.jpg

4. Jó, ha tudjuk, hogy ezen a napon az eladások számának drasztikus növekedését várják el az üzletevezetők és tulajdonosok. Ez nyilván sok helyen magától megy, de egyes helyeken a dolgozókon csattan az ostor, nekik kell kreatívabban promótálni a termékeket.

5. A boltok időnként a BF előtt növelik az árakat, hogy a különleges napon nagyobbnak tűnjék az árengedmény mértéke.

6. Vannak kimondottan a fekete péntekre készített termékek, amelyek azért olcsóak, mert gyengébb a minőségük.

7. Ha valamire azt mondják az eladók, hogy elfogyott, akkor az elfogyott. Nekik is az az érdekük, hogy eladjanak mindent, amit lehet (lásd 4. pont), felesleges lenne füllenteniük.

8. Ha idegesít a fekete péntek, létezik egy jó megoldás, hogy ne bosszantsd fel magad! Ne vásárolj semmit aznap!

Szólj hozzá!
Címkék: Egyéb Marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr10015312758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása