Jött a fehér, ment a fehér

2011. május 01. 13:17 - reklamfogo

psp_white.jpgMost egy különleges hirdetés következik, amely 5 évvel ezelőtt került utcára, de igen rövid ideig volt látható, mert a Sony a tiltakozások hatására visszavonta. Nem sok olyan reklámot ismerek, amelyet a közvélemény nyomására levettek volna (inkább reklámfilmeket), náluk az utolsó ilyen vita egy hölgy csupasz testének hentesüzleti-magyarázóábra stílusban történt megjelenése volt, de ha jól emlékszem azt végül nem vették le, csak kikopott.

Hogy mi is volt a baj a Sony hirdetésével, az nyilvánvaló, magyarázkodhattak is éppen eleget a PR szekció munkatársai, de végül is csak a visszavonás maradt. Bár a kép nyilván rendelkezik bizonyos rasszista felhanggal, tudni kell, hogy a PSP-k mindig feketék voltak, a PSP3 pedig fehér, meglovagolva a színes konzolok iránti érdeklődést.

Nyilván lehetett volna valami kevéssé bántó képi kifejezést is találni, bár a részemről nem tartom azt a hirdetést rasszistának. Inkább a reklamálókat műbalhézóknak. Persze jó példája annak, hogy nem árt az óvatosság, ha utcára lépünk valamivel, mert ahány ember, annyi vélemény és sértődés-küszöb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamfogas.blog.hu/api/trackback/id/tr204783203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása